Nesenstanti „Dūdų vasara“ Palangos Birutės parke žavi šimtus muzikos mylėtojų

  • Teksto dydis:

Lietuvos kultūros sostinė Palanga muzikos mylėtojams turi ką pasiūlyti – kaip ir visą kurortinį sezoną, Birutės parke palangiškių ir poilsiautojų dėmesio tris kartus per savaitę laukia nemokami „Dūdų vasaros“ koncertai. Kiekvieną ketvirtadienį, penktadienį ir šeštadienį parko rotondoje koncertuojantis Palangos orkestras klausytojams džiugins iki rugsėjo 7 d.

Palangos orkestras (dirigentas – Vygantas Rekašius) muzikos mėgėjus kviečia pasimėgauti pučiamųjų melodijomis. „Dūdų vasaros“ koncertai – sena, 110-us metus skaičiuojanti tradicija, kiekvieną vasarą praturtinanti Birutės parką.

„Dūdų vasaros“ melodijomis džiuginantys orkestrantai tris kartus per savaitę 18 val. išsirikiuoja J. Basanavičiaus gatvėje bei Birutės alėja ir S. Dariaus ir S. Girėno gatve žingsniuoja iki parko rotondos. Jaukioje bei neįpareigojančioje aplinkoje 18.30 val. čia prasideda koncertas, kaskart trunkantis maždaug valandą.

Šiemetinė „Dūdų vasara“ išskirtinė dar ir tuo, kad publikos pamėgtas Palangos orkestras švenčia jubiliejų – 60 metų sukaktį. Ta proga koncertams orkestrantai parengė ne tris, kaip įprasta, o keturias skirtingas programas, kurios nuolat kinta, yra varijuojamos, papildomos „rezerviniais“ kūriniais. Publika džiuginama klasikine, lietuvių kompozitorių sukurta, populiariąja muzika, taip pat – originaliąja, tik pučiamųjų orkestrams sukurtos muzikos programa.

„Dūdų vasaros“ koncertams Palangos orkestras yra parengęs apie pusę šimto kūrinių, tad visi ciklo koncertai yra skirtingi. Kitaip, pasak V. Rekašiaus, ir negalėtų būti, nes nuolatiniai klausytojai, kurie nepraleidžia nė vieno koncerto Birutės parke, kaskart turi būti maloniai nustebinti.

Šiemetinė „Dūdų vasara“ išskirtinė ne tik dar turtingesniu repertuaru, bet ir klausytojų gausa. Nors šių koncertų populiarumu orkestrantai niekad negalėjo skųstis, šiemet, Palangai tapus Lietuvos kultūros sostine, muzikos mėgėjų parke sulaukiama kaip niekad daug.

Kokia publika renkasi į Birutės parką pasimėgauti pučiamųjų melodijomis? Pasak V. Rekašiaus, ji kinta priklausomai nuo vasaros mėnesio. „Birželio vidury sulaukiama daugiau solidesnio amžiaus žmonių, kurie ne tik klausosi, bet ir lygina koncertus, domisi naujovėmis. Liepą į koncertus ateina daug jaunų šeimų su mažyliais. O štai į vasaros pabaigą lankosi labiau muzikaliai išprususi publika, tad nė vienas mūsų koncertas nesibaigia be papildomų kūrinių“, - kalbėjo V. Rekašius.

Tačiau nepriklausomai nuo klausytojų amžiaus, vienareikšmiai galima teigti, jog „Dūdų vasaros“ koncertai nepraranda populiarumo – parko rotondoje skambant pučiamųjų melodijoms, būna užimtos visos 200 sėdimų vietų ir dar kelis kartus daugiau klausytojų orkestro atliekamų melodijų klausosi atsistoję ar patogiai įsitaisę ant žolės. Orkestrantai savo klausytojams atsilygina profesionaliai atliekamais kūriniais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių