Nekrošiaus „Faustui“ korėjiečiai plojo dar neprasidėjus spektakliui

Balandžio 3-5 dienomis didžiausiame Korėjos scenos menų LG centre teatras „Meno Fortas“ parodė tris režisieriaus Eimunto Nekrošiaus spektaklius pagal J.W.Goethe's „Faustą“. Dar prieš gastroles buvo juntamas didžiulis korėjiečių žiniasklaidos susidomėjimas spektakliu.

„Jūs esate vienas populiariausių Europos režisierių Korėjoje...“, „Jūs turite daug gerbėjų Korėjoje, kurie po „Hamleto“, „Otelo“ ir „Makbeto“ nekantriai laukia jūsų naujojo spektaklio...“ - tai frazės iš žurnalistų intervių klausimų prieš gastroles.

„Meno Forto“ trupė vieši Seoule jau ketvirtą kartą, o LG scenos menų centre - trečią. Pirmoji pažintis įvyko 2000 metais kai „Hamletas“ dalyvavo Seoulo teatro festivalyje. Na, o nuo 2002 metų „Otelo“ gastrolių užsimezgė bendradarbiavimas su LG centru. 2006 metais centre buvo parodyti „Hamletas“ ir „Makbetas“, kurie susilaukė tokio pasisekimo, kad šiemet centro programų sudarytojai ryžosi pakviesti „Meno Fortą“ suvaidinti net tris „Fausto“ spektaklius.

Iš Korėjos „Fausto“ dekoracijos ir kostiumai jau išplaukė tiesiai į Prancūziją, kur Gegužės 27 - Birželio 6 dienomis Paryžiaus Odeon teatre bus parodyta net dešimt „Fausto“ spektaklių. O „Meno Forto“ trupės Vilniuje laukė finalinis naujojo Eimunto Nekrošiaus spektaklio pagal F.Dostojevskio romaną „Idiotas“ repeticijų etapas. Jau kitą savaitę turėtų paaiškėti kurioje Vilniaus salėje ir kada įvyks spektaklio premjera ir apie tai bus paskelbta viešai.

 


Šiame straipsnyje: FAUSTASEimuntas Nekrošius

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių