Naujojo filmo apie Harį Poterį premjera tapo pelningiausia pasaulyje

Naujausias filmas apie Harį Poterį trečiadienį, jo pasaulinės premjeros dieną, uždirbo rekordinę sumą - 104 mln. dolerių, ketvirtadienį pranešė filmą platinanti kompanija "Warner Bros Pictures".

Į šeštąjį filmą apie berniuko burtininko nuotykius "Haris Poteris ir Netikras Princas", sukurtą pagal populiarias britų rašytojos J.K.Rowling knygas, kino teatrai trečiadienį Šiaurės Amerikoje bilietų pardavė už 58,18 mln. dolerių, o kitose šalyse - už 45,85 mln. dolerių, nurodė kompanijai "Time Warner Inc." priklausanti kino studija.

JAV ir Kanadoje taip pat pasiektas bilietų į naktinius kino seansus pardavimo rekordas (22,2 mln. dolerių), o trečiadienį iš viso uždirbta suma buvo antroji didžiausia Šiaurės Amerikoje.

Tik per filmo "Transformeriai: nugalėtųjų kerštas" premjerą birželio 24 dieną Šiaurės Amerikos kino teatruose buvo surinkta didesnė suma - 62 mln. dolerių, nurodė Paulas Dergarabedianas, tinklalapio Hollywood.com. kino bilietų pardavimo analitikas.

Naujausias filmas apie Harį Poterį taip pat užima ketvirtąją vietą pagal vienos dienos bilietų pardavimus Šiaurės Amerikoje. Pagal šį rodiklį pirmenybė tenka filmui "Tamsos riteris", per premjerą uždirbusiam 67,1 mln.dolerių. Antroje vietoje liko "Transformeriai: nugalėtųjų kerštas", o trečioje - 59,8 mln. dolerių per dieną uždirbęs "Žmogus voras 3".

"Viskas gana paprasta - už šią rekordinę premjerą esame dėkingi nuostabiems gerbėjams, kurie mus palaikė ir stovėjo eilėse, kad pirmieji pamatytų "Harį Poterį ir Netikrą Princą", - sakoma "Warner Bros" prezidento Alano Horno pranešime.

Ankstesnis šios serijos filmas "Haris Poteris ir Fenikso Brolija" praeitais metais per trečiadienį surengtą premjerą Šiaurės Amerikoje uždirbo 44,2 mln. dolerių. Šis filmas iš viso pasaulyje uždirbo 937 mln. dolerių.

Pirmieji penki filmai, kurie tapo vienais iš pelningiausių per Holivudo istoriją, iki šiol pasaulyje už parduotus bilietus iš viso uždirbo apie 4,5 mlrd. dolerių.


Šiame straipsnyje: Haris Poteris

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių