Naujoji kultūros atašė Švedijoje – Ž. Etevičiūtė

  • Teksto dydis:

Kultūros ministerijos skelbtą konkursą eiti kultūros atašė pareigas diplomatinėje atstovybėje Švedijoje laimėjo Živilė Etevičiūtė. Ji taip pat vykdys kultūros atašė funkcijas Suomijoje ir Danijoje.

Kaip pranešė Kultūros ministerija, atašė pareigas Ž. Etevičiūtė, atlikus privalomas procedūras, pradės eiti rugpjūčio mėn., jos kadencijos trukmė – treji metai.

„Labai tikiuosi, kad naujoji atašė ne tik tęs įdirbį, bet suteiks ir naujų impulsų mūsų šalių bendradarbiavimui. Su Skandinavijos šalimis mus sieja ilgas ir glaudus bendradarbiavimas. Nuolat jautėme paramą iš šių šalių ir iki Lietuvai įstojant į ES, ir po to. Vis dar turime ko iš jų išmokti“, – pranešime cituojama kultūros ministrė Liana Ruokytė-Jonsson.

Ž. Etevičiūtė kultūros srityje dirba daugiau nei dešimt metų: 2004–2008 metais buvo Tomo Mano kultūros centro projekto vadove ir direktore, vėliau Vilniaus dailės akademijos, Nacionalinės dailės galerijos įvairių programų kuratore-koordinatore.

Pastaraisiais metais dirbo Lietuvos dailininkų sąjungos projekto „XVI Vilniaus tarptautinė tapybos trienalė. Nomadiški vaizdai“ vadove. Stažavosi įvairiuose Europos meno ir edukaciniuose centruose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių