Naujoje knygoje – ekspedicijos „Nemunu per Lietuvą“ dalyvių įspūdžiai

  • Teksto dydis:

Antradienį Vilniaus rotušėje pristatytas LRT ir leidyklos „Terra Publica“ bendras projektas – knyga „Nacionalinė ekspedicija. Nemunu per Lietuvą“. Knygos sudarytojas – vienas iš ekspedicijos dalyvių, LRT RADIJO laidų autorius, rašytojas, gamtininkas Selemonas Paltanavičius.

Knygoje populiariai ir moderniai pristatoma Lietuva ir jos istorija, etnokultūra, paveldas.

„Neturime tokio vieno kelionių upe vadovo. Knygoje ne tik pasakojama apie dvejų metų ekspedicijas, tačiau daug rašoma apie Nemuną, jo geografiją, atsiradimą“, – pasakoja S. Paltanavičius.

Pristatyme dalyvavo ir kiti į kelionę Nemunu leidęsi ekspedicijos dalyviai: jos vadovas istorikas Alfredas Bumblauskas, etnomuzikologė Zita Kelmickaitė, žurnalistas Edmundas Jakilaitis, lenktynininkas Benediktas Vanagas ir atlikėjas Gabrielius Liaudanskas-Svaras.

Knyga „Nacionalinė ekspedicija. Nemunu per Lietuvą“ parengta pagal didelio žiūrovų susidomėjimo sulaukusį LRT TELEVIZIJOS projektą.

Ekspedicijos dalyvių teigimu, vos prasidėjęs, projektas greitai peržengė laidos rėmus ir tapo visuotiniu nuotykių ieškotojų reiškiniu, keliautojų įkvėpimo šaltiniu.

Knygoje, pasak jos sudarytojo, gausu ekspedicijos žygeivių pasakojimų, netikėtų faktų, atradimų, linksmų nutikimų, kelionių žemėlapių, dainų, valgių receptų ir šmaikščių ekspedicijos dalyvių nuotraukų plaukiant Nemunu per Lietuvą.

Knygą sudaro trys dalys:

I dalis – apie Nemuną, jo istoriją, upeivystę, žuvis ir žvėris

II dalis – apie 2015 m. nacionalinę ekspediciją

III dalis – apie 2016 m. nacionalinę ekspediciją



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių