Naujausiam G. Clooney filmui jau pranašaujamas „Oskaras“

  • Teksto dydis:

Aktorius George Clooney spaudos puslapiuose dažniausiai tituluojamas vienu gražiausių pasaulio vyrų, tačiau niekas nepasiginčys, kad jis ne tik patrauklus širdžių ėdikas, bet ir talentingas aktorius, o vis dažniau ir režisierius. Kino kritikai ir žiūrovai nekantraudami laukia naujausio G. Clooney darbo – veiksmo trilerio „Brangenybių medžiotojai“ (orig. „The Monuments Man“). Nors jo premjera didžiuosiuose kino teatruose numatoma tik sausį, spauda jau dabar galanda plunksnas, kad kitąmet tai bus vienas realiausių pretendentų į „Oskaro“ apdovanojimą geriausio metų filmo kategorijoje.

Filmas „Brangenybių medžiotojai“ atskleidžia kone visus G. Clooney talentus – jame aktorius ne tik pats įkūnijo vieną pagrindinių vaidmenų, bet ir rašė jo scenarijų bei sėdo į režisieriaus ir prodiuserio kėdes. Kad jis – puikus režisierius įrodo ankstesnių jo režisuotų filmų sėkmė. G. Clooney filmas „Labos nakties ir sėkmės“ (angl. „Good Night, and Good Luck“) buvo nominuotas šešiems „Oskarams“, o „Purvini žaidimai“ (angl. The Ideas of March“) – vienam „Oskarui“.

Itin daug vilčių keliantis naujausias G. Clooney filmas „Brangenybių medžiotojai“ sukurtas pagal tikrus įvykius. Niekam ne paslaptis, kad Antrojo pasaulinio karo metais naciai iš aukų ir miestų muziejų įžūliai grobė vertingiausius meno kūrinius. Blogiausia, kad nesuprasdami jo vertės, didžiąją dalį turto jie paprasčiausiai sunaikindavo. Filme atskleidžiama intriguojanti istorija apie septynis vyrus – meno kuratorius, muziejų direktorius ir meno istorikus, pasiųstus į Vokietiją gelbėti nacių niokojamo meno. Nors į paraku kvepiančią karo zoną pasiųsti vyrukai puikiai pažįsta Mikelandželo kūrinius, nei vienas jų nė nenutuokia, kas yra M-1, tačiau jų ryžtas išsaugoti reikšmingiausius žmonijos kūrinius nugali baimę rizikingoje misijoje patiems netekti galvos.

Per 85-erius „Oskarų“ apdovanojimų metus, net 16 kartų geriausio filmo kategorijoje laimėjo būtent karinio žanro juostos. Todėl kino kritikai vis drąsiau dalinasi įžvalgomis, kad šios juostos neabejotinai laukia sėkmė.

Nieko nuostabaus, kad karo tematiką gvildenantys filmai patrauklūs „Oskarų“ komisijai – beveik visuose juose galima rasti tris pagrindinius elementus būtinus geram filmui: pyktį, poveikį ir empatiją. Kino apžvalgininkai pliusus naujam G. Clooney filmui deda ir už itin stiprią aktorių komandą. Juostoje pagrindinius vaidmenis atlieka „Oskaro“ laureatai Cate Blanchett, Mattas Damonas, Jean Dujardinas, taip pat „Oskaro“ nominantas Billas Murray ir „Emmy“ laureatas Johnas Goodmanas.

Du „Oskarai“ jau priklauso ir pačiam G. Clooney. Tiesa, už vaidybą. Kiek dar jų papuoš G.Clooney lentyną po ateinančių metų „Oskarų“, dar pamatysime. Lietuvoje filmą „Brangenybių medžiotojai“ pamatysime sausio 10.


Šiame straipsnyje: George ClooneyfilmasOskaras

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių