Naujasis T.Rinkevičienės teatras pristato premjerą

Spalio 19 d. Muzikiniame Vilniaus klube „New York Club“ naujasis Tatjanos Rinkevičienės rusų teatras kviečia į pirmąją savo premjerą - spektaklį „Legenda apie pianistą“ pagal pasaulinio garso rašytojo Alessandro Baricco pjesę „Novecento“.

Ilgus metus vadovavusi įvairiems meno kolektyvams bei Lietuvos rusų dramos teatrui, Tatjana Rinkevičienė puoselėjo neblėstančią idėją įkurti savo teatrą, kuris būtų savitas ir nepriklausomas.  T.Rinkevičienės teatras įkvėpimo ieško šiuolaikinėje grožinėje literatūroje. Tad ir premjerinis spektaklis „Legenda apie pianistą“ pastatytas pagal 1994 metais parašytą A. Baricco kūrinį. Tai ne tradicinis dramos veikalas, o elitinės literatūros, virtuoziškos muzikos ir sceninio meistriškumo sintezė.

Alessandro Baricco - italų rašytojas, žurnalistas ir muzikos kritikas, vienas ryškiausių šių dienų Europos romanistų, apdovanotas daugybe prestižinių literatūros premijų: Selezione Campiello, Viareggio ir „Palazzo al Bosco“ Italijoje, Médicis premija Prancūzijoje. Viešėdamas Vilniaus knygų mugėje (2004) rašytojas sakė: „ Italijoje egzistuoja lietuvių teatro legenda. Graži legenda.“

Lietuvos teatro scenoje „Legenda apie pianistą“ - vienas žymiausių italų rašytojo darbų,  pasakojantis apie muzikantą, nė karto neišlipusį į krantą - bus rodomas pirmą kartą. Vilniuje statomas spektaklis išsiskiria ypatingu režisūriniu braižu, natūraliai besivystančiu, plaukiančiu pasakojimu bei savita teatro kalba.

Spektalio premjera vyks retro stiliumi įrengtame bei teatro dekoracijomis papuoštame „New York Club“ klube. Originalus klubo išplanavimas spektaklio žiūrovams padės įsijausti į scenoje vykstantį veiksmą, nes liūdnojo likimo pianistas koncertuos ne tik žmonėms scenoje, bet ir jiems, jaukiai susėdusiems prie staliukų.

Vaidina: Lietuvos rusų dramos teatro aktoriai Dmitrijus Denisiukas, Sergejus Zinovjevas. Fortepijono partiją atliks Nikolajus Moroziukas. Spektaklio režisierius Aleksej Girba (Maskva)

Premjera 2009 m. spalio 19 d. ir 29 d.

Spektaklių pradžia 19 val.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių