Naujasis J.Miltinio teatro vadovas išdirbo tik dvi dienas

Panevėžio J.Miltinio teatro vadovas teatre išdirbo dvi dienas ir atsistatydino. Netrukus gali būti paskelbtas naujas konkursas.

Panevėžio Miltinio teatro direktorius Laimutis Sėdžius pateikė kultūros ministrui prašymą atleisti jį iš užimamų pareigų.

Lrt.lt primena, kad kultūros ministras Arūnas Gelūnas vos prieš tris dienas Panevėžyje pristatė teatro darbuotojams naująjį vadovą.

Konkursą laimėjęs, teatro viziją bei išsamų penkių metų planą pristatęs L. Sėdžius teatro vadovu išdirbo dvi dienas. Tuomet savo iniciatyva atvyko į Kultūros ministeriją ir parašė prašymą atleisti jį iš užimamų pareigų.

Kaip skelbia ministerija, jokie įkalbinėjimai pasilikti paskirtose pareigose nepadėjo, nors A. Gelūnas tikėjosi, kad teatro vadovas viską apmąstęs apsigalvos ir pradės normaliai dirbti.   

Kultūros ministras nustebęs, kad ilgametis šio teatro aktorius, konkurso metu žadėjęs permainas teatro valdyme, repertuaro sudaryme, taip pat tikinęs, kad be galo svarbu suburti teatro kolektyvą vienam tikslui – puoselėti ir branginti turtingą istoriją turintį teatrą, po kelių darbo dienų nusprendė, kad, būdamas direktoriumi to padaryti nebegali, nes nusivylė šio teatro žmonėmis, nors juos pažinojo ne vieną dešimtmetį.

Kaip ministerijoje aiškino pats L. Sėdžius, jis paliekąs teatrą savo noru.

Teatro vadovas teigė, kad prieš tai turėto teatro darbuotojų palaikymo jis nebeturi, kad būtent jie trukdo jam daryti būtinas ir radikalias permainas teatre. L. Sėdžius sakė nebematantis galimybių dirbti, ir norintis kuo greičiau palikti vadovo kėdę.

„Tai vertinu kaip neapgalvotą žingsnį ir neatsakingą požiūrį į gautas pareigas, žadėtų įsipareigojimų nevykdymą. L. Sėdžiaus į ministeriją nekviečiau, apie spaudimą ar politinius motyvus nėra ir negali būti jokios kalbos. Kodėl teatre susidarė tokia situacija reiktų klausti paties teatro vadovo ar ten dirbančių žmonių“, – teigia S. Sėdžiaus sprendimo palikti teatrą nepateisinantis kultūros ministras A. Gelūnas.

Ministrui patenkinus prašymą, netrukus bus skelbiamas naujas konkursas J. Miltinio teatro vadovo pareigoms užimti.  


Šiame straipsnyje: Miltinio teatras

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių