Naujas muzikos festivalis neprašovė

Muzika, šieno kvapas, žvaigždėtas dangus, muziejaus aplinka – tokią pramogą Rumšiškėse šį savaitgalį pasiūlė naujasis festivalis „Granatos Live“. Tūkstančius klausytojų žadama čia privilioti ir kitąmet.

Lietuvos liaudies buities muziejuje Rumšiškėse tris dienas buvo virtęs namais  tūkstančiams jaunų žmonių. Apsistoję palapinėse, melomanai iš visos Lietuvos nardė iš vieno koncerto į kitą. Pirmą kartą surengtas tarptautinis muzikos festivalis „Granatos Live“ pasiūlė daugiau kaip 30 muzikos atlikėjų pasirodymų.

Jaunimas kulniavo ne vieną kilometrą, norėdami pasiekti plačioje muziejaus teritorijoje išsidėsčiusias festivalio zonas. Tačiau kelionė neprailgdavo – pakeliui buvo galima pasidairyti po senąsias lietuvių liaudies sodybas, užsukti į amatininkų dirbtuves ar užkrimsti prekeivių siūlomų patiekalų.

Be muzikos, buvo siūloma įvairių pramogų. Vyko bendros mankštos, Rytų kovos menų ar meditaciniai užsiėmimai. Kas norėjo, galėjo pasivaržyti tinklinio, badmintono ar minifutbolo aikštelėse bei įvairiose žaidimų rungtyse.

Dienos metu buvo galima matyti daugybę bikinių. Nemažai jaunimo gaivinosi Kauno marių paplūdimyje, o dalis merginų saulės vonias priiminėjo tiesiog ant pievos, neiškrisdamos iš bendro veiksmo.

Pagrindiniai koncertai vyko temstant. Bene labiausiai buvo laukiama populiarių lietuvių atlikėjų – Jurgos, „G&G Sindikato“, „Skamp“ pasirodymų. Kam norėjosi vėlyvus vakarus leisti tykiau, galėjo rinktis kiną po atviru dangumi.

Festivalio atstovė Evelina Butkutė teigė neturinti tikslių duomenų, kiek parduota bilietų, tačiau žinoma, kad šis skaičius viršija 7 tūkst. Be to, priskaičiavus dalyvius, svečius ir talkininkus, renginyje dalyvavusių žmonių skaičius turėtų būti ne mažesnis, kaip 8 tūkst.

E.Butkutė patikino, kad didesnių incidentų ar nelaimių išvengta, tiesa, keliems jaunuoliams dėl per didelio suvartoto alkoholio kiekio prireikė medikų pagalbos. Teigiama, kad Lietuvos liaudies buities muziejaus eksponatai, tai yra, senos lietuviškos sodybos ir kiti autentiški pastatai nuo besilinksminančių nenukentėjo.

„Muziejaus nenugriovė“, - juokėsi E.Butkutė ir patikino, kad ir kitais metais festivalis „Granatos Live“ vyks šioje pat erdvėje, tik bus stengiamasi jį padaryti dar didesnį.

„Rumšiškės, visų pirma, geografiškai labai patogi vieta atvykti iš visos Lietuvos. Be to, muziejaus teritorija labai didelė ir unikali, čia spinduliuoja labai gera aura. Tai labai tinkama vieta festivaliui“, - paaiškino E.Butkutė.

E.Butkutės teigimu, ir ateinančiais metais bus stengiamasi, atvyktų geri atlikėjai, kad muzika atitiktų įvairius skonius. Kitaip tariant, tai nėra siauros pakraipos muzikinis renginys, jis skirtas plačiajai auditorijai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

as

as portretas
tai, kad su galapagais sutapo, tai nemanau, kad labai pavyko. o, kad labiausiai laukiami skamp su g and g tai jau absurdu absurdelis...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių