Naujame kino teatre “Pasaka” - J.Lapinskaitės filmo premjera

Rugsėjo 18 dieną naujajame kino teatre „Pasaka“ pristatomas naujausias režisierės Janinos Lapinskaitės dokumentinis filmas „Traukinys stovi penkias minutes“. Kartu su šia premjera bus atidarytas ir kino teatras  „Pasaka“.

“Traukinys stovi penkias minutes” kviečia pažvelgti į mažo miestelio gyvenimą ir sustoti jame ilgesniam laikui nei stotelėse sustoja traukiniai.

„Man didelė garbė, kad būtent mano filmu pradedamas kino teatro „Pasaka“ gyvavimas. Į premjerą pakviečiau ir filmo herojus, nes būtent paprasti žmonės savomis problemomis ir gyvenimiškais džiaugsmais kuria pasaką mažuose provincijos miesteliuose, kuriuos pravažiuojame traukiniu ir sustojame tik penkioms minutėms”, - teigia režisierė Janina Lapinskaitė.

Nors filmas buvo kurtas Švenčionėliuose, tačiau režisierės nuomone, vietos konkretizuoti nereikėtų, kadangi panašių gyvenimo istorijų galima surasti kiekviename provincijos miestelyje N.

Filmo siužetas remiasi vieną sezoną vykdytu projektu, kurio metu netoli miestelio esančioje saloje buvo apgyvendintos avys, nugriaužiančios saloje esančius krūmokšnius, kad kitą pavasarį paukščiai sugrįžtų perėti į šią salą.

Filmo „Traukinys stovi penkias minutes“ herojai paprasti, tačiau turintys savo svajonių, kurias diena iš dienos stengiasi įgyvendinti. Tai - šeima, skraidanti parasparniu, jaunas verslininkas su žmona, besistengiantys plėtoti savo verslą, buvęs aukštosios mokyklos dėstytojas, mūrijantis tvoras, jų gyvenimus aprašanti miestelio žurnalistė ir mokytoja, kartu su savo mokiniais pasitinkanti traukinį.

Janinos Lapinskaitės filmo „Traukinys stovi penkias minutes“ premjera kino teatre „Pasaka“ (šv. Ignoto gatvėje, virš restorano „La Boheme“) rugsėjo 18 dieną, 19 val.


Šiame straipsnyje: janina lapinskaitėpasaka

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių