Nauja Stano daina siekia įkvėpti vyresnius žmones

Dainininkas Stanislavas Stavickis Stano ir jo vadovaujamas Tarptautinis sidabrinis choras naujoje dainoje kviečia vyresnio amžiaus žmones išlikti aktyviais ir nenustoti džiaugtis gyvenimu.

Jų atliekama daina „Neskaičiuok minučių“, kurią sukūrė kompozitorius Deivydas Zvonkus, skirta paminėti šiemet visoje Europoje švenčiamus vyresnių žmonių aktyvumo ir kartų solidarumo metus.

Lietuvoje galima susidurti su nuomone, kad pasiekus garbų amžių gyvenimas tampa nemielas, neįdomus, o vyresni žmonės niekam nereikalingi. Tačiau yra daugybė pavyzdžių, kai sulaukę garbaus amžiaus žmonės pasiekė didžiausių laimėjimų savo gyvenime. Pavyzdžiui, legendinę dainą „Koks nuostabus pasaulis“ dainininkas Louisas Armstrongas parašė būdamas 66-erių, o rašytojas L. Tolstojus tik 69 m. išmoko važiuoti dviračiu.

Ši daina turėtų įkvėpti vyresnius žmones labiau pasitikėti savimi, priminti, kad jie, lygiai taip kaip ir jaunimas, gali būti laimingi ir veiklūs, aktyviai dalyvauti įvairiose visuomenės gyvenimo srityse ir dalintis patirtimi su jaunąja karta.

Oficiali dainos premjera įvyks per Europos dienai skirtą šventinį koncertą, kuris vyks gegužės 5 d. vakarą Vilniuje, Vinco Kudirkos aikštėje. Taip pat jau sukurtas dainos vaizdo klipas, kuris pasiekiamas internete.

„Neskaičiuok minučių“ – jau trečioji daina, skirta specialiai Europos metų temai paminėti. Pernai savanorystei skirtą himną „Mums pakeliui“ sukūrė Raigardas Tautkus ir Kauno Šampaninis choras. 2010 m. dainą „Jei aš būčiau tu“ tolerancijos tema atliko grupė „Saulės kliošas“.


Šiame straipsnyje: Stanochorasdaina

NAUJAUSI KOMENTARAI

janina

janina portretas
nu tu suski neykvepinėk tu nieko.eikit dirbti suskiai visokie "stanikai","minedai"blemba atsikvepi kad dingsta snukiai iš ekrano jie padlos vėl lenda.BŪKIT GERI Letuviai nedainuokit ką
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių