Nacionalinėje dailės galerijoje - kino filmai ir pokalbiai

Ketvirtadienį sostinėje, Nacionalinės dailės galerijos auditorijoje, pradedama kino filmų ir pokalbių šaltojo karo palikimo temomis programa.

Šie renginiai yra programos „Vilnius - Europos kultūros sostinė 2009“ tarptautinės parodos „Šaltojo karo metų modernizmas. Menas ir dizainas: 1945-1970“ dalis.

Pirmąjį vakarą bus rodomas Domanto Vildžiūno ir Rimanto Pleikio filmas „Triukšmo imperija“.

Tarptautinė paroda iš Londono Viktorijos ir Alberto muziejaus „Šaltojo karo metų modernizmas. Menas ir dizainas: 1945-1970“ jau sulaukė didelio vilniečių ir miesto svečių susidomėjimo. Joje pristatoma šaltojo karo metų dailė, daiktų ir drabužių dizainas, architektūra bei kino menas iš abiejų anuomet konfliktavusių ir besivaržiusių politinių blokų: Vakarų ir Rytų.

Kino ir pokalbių vakarai šaltojo karo palikimo temomis praplės parodoje matomą meno ir dizaino apžvalgą bei papildys ją lietuvišku kontekstu. Šios parodos veikimo metu - spalio ir lapkričio mėnesiais, Nacionalinės dailės galerijos auditorijoje įvyks šešios filmų peržiūros ir du pokalbiai.

Kino programoje bus galima pamatyti ir pasauline klasika tapusius 1972 metų Andrejaus Tarkovskio „Solarį“, 1964 metų  Stanley Kubricko „Daktaras Streindžlavas, arba kaip aš nustojau jaudintis ir pamilau atominę bombą“ ir mažiau Lietuvoje žinomus filmus. Lapkričio mėnesį Nacionalinės dailės galerijos auditorijoje vyks pokalbiai apie šaltojo karo metų informacinius karus bei šio laikotarpio įtaką Lietuvos pramonei ir mokslui.

Prieš kino seansus galima aplankyti Nacionalinės dailės galerijos XX a. Lietuvos dailės ekspozicija ir parodą. Įėjimas į kino seansus ir pokalbius nemokamas. Ekspozicijos ir parodos lankymas - su lankytojo bilietu. Renginių pradžia - 18 val.

Kino filmų ir pokalbių programa skelbiama internete: www.ndg.lt, www.ldm.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių