Monsinjoro atminimo įamžinimas stringa dėl lėšų trūkumo

Monsinjoro Kazimiero Vasiliausko labdaros fondas tikisi, kad jau kitą savaitę skulptorius imsis paminklo kūrimo darbų. Tačiau lėšų vis dar gerokai trūksta.

Šių metų pradžioje buvo paskelbtas konkursas Monsinjoro Kazimiero Vasiliausko skverui prie šv.Rapopo bažnyčios tvarkyti ir paminklui jo įamžinimui sukurti. Kurį laiką buvo svarstoma toje vietoje pastatyti sūpynes, tačiau po konkurso buvo nuspręsta Monsinjoro atminimą įamžinti lauko rieduliu, papuoštu bronziniais žolynais. Jį, laimėjęs konkursą, kurs skulptorius Jonas Gencevičius, o skvero architektūrą tvarkys Tauras Budzys.

Tačiau po konkurso nugalėtojų paskelbimo praėjo keli mėnesiai, o darbų kol kas – nė ženklo. Iniciatoriai pasakoja, kad susitaikę su tuo, kad iš miesto ar valstybės lėšų negaus, ryžosi jų ieškoti iš privačių rėmėjų, tačiau tai kol kas sekasi sunkiai.

„Norime susipėti iki spalio - Monsinjoro išėjimo anapilin metinių. Iki šiol surinkome 12 tūkst.litų, o reikia 100 tūkstančių. Už juos bus ir skulptūra, ir atminimo lenta ant šventoriaus sienos, ir aplinkos sutvarkymas. Būtų negražu tik pastatyti riedulį; nutarėm sutvarkyti ir aplinką, Monsinjoras buvo draugijos "Lietuvai gražinti“ narys. Taigi 50 tūkst litų skulptūra ir atminimo lenta, ir 50 tūksl litų - skvero sutvarkymui. Manau, suma protinga, ekonomiškai pagrįsta. Jurgos skveras buvo sutvarkytas už 250 tūkst. litų“, - kalbėjo projekto iniciatorė Ramunė Sakalauskaitė.

Skulptorius Jonas Gencevičius užtikrino, kad darbus pradės, kai tik fondas gaus tam lėšų. „Kiek žinau, jie po truputį jas renka. Kai tik suriks pakankamai, galėsiu pradėti darbus. Paminklas bus labai paprastas – lauko riedulys su papuošimais, tačiau pats Monsinjoras garsėjo savo paprastumu“, - aiškino jis.
 
Lėšos renkamos per Monsinjoro Kazimiero Vasiliausko labdaros fondą (įmonės kodas 125789686, sąskaita „Swedbank“ banke LT 8073 0001 007265 3071). Fondo adresas Žaliųjų ežerų g. 49, Vilnius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių