Mokytoja gavo 150 tūkst. svarų sterlingų kompensaciją už prarastą balsą

Didžiojoje Britanijoje mokytoja, kuri, mėgindama atkreipti į save mokinių dėmesį, prarado balsą, gavo 150 tūkst. svarų sterlingų kompensaciją, rašo „The Daily Telegraph“.

50-metė anglų kalbos mokytoja Joyce Walters gali kalbėti tik labai trumpai, nes vėliau jos balsas užkimsta.

Moteris metė mokytojos darbą vienoje Londono šiaurės vakaruose esančio Hillingdono rajono mokykloje, kai dėl nuolatinės būtinybės kalbėti pakeltu balsu (jos klasės langai išėjo į triukšmingą mokyklos kiemą) jai ant balso stygų atsirado mazgelių.

J.Walters kelis mėnesius gydėsi, tačiau iki šiol negali ilgai kalbėti, nes balsas vėl ima kimti. Moteris gavo kompensaciją po dviejų taikių susitarimų su Hillingdono taryba, nesikišant teismui. Ši suma yra didžiausia iki šiol sumokėta kompensacija tokio pobūdžio bylose. Manoma, kad tai gali paskatinti daugiau panašių ieškinių.

„Mokytojavimas buvo mano pašaukimas. Dievinau savo mokinius ir jų labai ilgiuosi, tačiau problemos su balsu nebeleidžia man grįžti į mokyklą, – sako J.Walters. – Dabar turiu net du kartus pamąstyti apie kasdienius dalykus, pavyzdžiui, pokalbius su savo tėvu, kuris gyvena Škotijoje, nes negaliu ilgai kalbėti telefonu.“


Šiame straipsnyje: Joyce WaltersKompensacija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių