Mokslo metų pradžia – Vingio parke

Rugsėjo 1-osios pavakare į Vingio parką suplūs minios moksleivių ir studentų.  Čia vyks įvairūs socialiniai bei kultūriniai projektai, dviejose scenose skambės žinomos dainos.

Šalin patyčias

Parko teritorijoje įsikurs penkios meno ir kultūros erdvės – Pasaulio, Socialinė, Pagalbos, Meno ir Studentų.

Netoli pagrindinio įėjimo į Vingio parką (iš M.K.Čiurlionio g.) nuo 17 val. įsikurs žmones suartinanti, stereotipus laužanti "Gyvoji biblioteka". Nuo įprastinės "Gyvoji biblioteka" skiriasi tuo, kad joje knygomis tampa gyvi žmonės, o skaitymą atstoja atviras pokalbis.
Vingio parke atidaromos "Gyvosios bibliotekos" kataloge – žmonės, turintys judėjimo negalią, psichikos sutrikimų, sergantys AIDS, žydų, rusų, čečėnų tautybės asmenys, juodaodis, lesbietė, gėjus, vaikų namų auklėtinis.

"Rugsėjo 1-oji kai kuriems mokslo bendruomenės nariams reiškia naują patyčių bangą. Gėjus, akloji ar žydė – tokių kaip jie yra ir mokyklos, ir universiteto suole. Nuo to, ar sugebėsime nesityčioti, priklauso ne tik šių žmonių, bet ir visos mokslo bendruomenės gerovė", – pristatydama projektą kalbėjo Nacionalinio socialinės integracijos instituto direktorė Neringa Jurčiukonytė.

Nuo 17.30 val. šventės dalyvius pasitiks grafito menas. Trijose parko vietose piešiami grafitai taip pat skatins mokslo metus pradėti be patyčių. Taip pat jaunimas bandys įrodyti, kad grafitai gali būti ne chuliganizmas, bet socialiai atsakingas gestas.

Futbolo linksmybės

Vingio parko šurmulyje ryškiai išsiskirs žalios ir baltos spalvų palapinė. Čia įsikurs sostinės futbolo klubo "Žalgiris" atstovybė. Joje nuo 17 val. vyks diskusijos, akcijos ir žaidimai.

Nuo 18 val. bus galima pabendrauti su "Žalgirio" vyriausiuoju treneriu Mindaugu Čepu. Sportinį azartą kurstys aktyvioji programos dalis – "Laimingosios kojos" žaidimas, stalo futbolo mažasis čempionatas. Pačių geriausių laukia prizai – Vilniaus "Žalgirio" klubo atributika ir bilietai į rungtynes.

Muzika, muzika, muzika...

Renginio kulminacija – jaunimo mėgstamų grupių koncertas ir net dviejų valandų trukmės Andriaus Mamontovo pasirodymas.

Nuo 18 val. studentišką dvasią ir nuotaiką kaitins grupės "Skyders", "Jam Jam" ir "The Nominals".

20.30 val. sceną jie užleis neseniai iš Didžiosios Britanijos grįžusiai "Dangaus" nugalėtojai Rasai Bubulytei su naujuoju projektui "Basom", sukurtu su penkiais norvegais. "Šis projektas – tai lietuviškos ir skandinaviškos muzikos sintezė, ją  sunku priskirti kuriam nors vienam žanrui. Mūsų tikslas buvo sukurti muzikinį projektą, kuris išsiskirtų iš šiandien Lietuvoje skambančios muzikos" – pasakojo Rasa.

Po jos pasirodymo į sceną lips grupės "Bix" ir "G&G Sindikatas", o išmušus vidurnakčiui – dainininkas A.Mamontovas. "Tai bus didžiausias mano koncertas Vilniuje šiemet. Todėl noriu pakviesti visus nepraleisti tokios progos. Ir kuo mūsų bus daugiau, tuo bus smagiau", – tikino A.Mamontovas.

Neliks nuskriausti ir mėgstantys DJ kuriamą muziką. MTV DJ scenoje nuo 20 val. plokšteles suks Tokato, Andy Lau ir Virus J bei "Metal on Metal" su Manfredu ir "Miss America".

Vieta: Vingio parkas.

Laikas: rugsėjo 1 d. nuo 17 val.

Kaina: 15 litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių