Mobili J. Meko kino galerija baigė kelionę per Lietuvą

  • Teksto dydis:

Vasaros viduryje startavusi ,,Jono Meko fondo“ ir Vilniaus Gedimino technikos universiteto iniciatyva ,,25 metai laisvės“, skirta Lietuvos Nepriklausomybės dvidešimt penktosioms metinėms paminėti, rugsėjį baigė savo kelionę per Lietuvą.

Du mėnesius keliavusi galerija įveikė net 3500 kilometrų, aplankė dvidešimt vieną Lietuvos miestą bei daugiau nei 5000 žiūrovų suteikė galimybę susipažinti su J. Meko filmu ,,Lietuva ir Tarybų Sąjungos žlugimas“.

,,Pagrindinis mūsų tikslas buvo paskatinti istorinės atminties ir kultūros puoselėjimą bei suteikti galimybę žmonėms visoje Lietuvoje iš naujo įvertinti ir kitaip pažvelgti į istorinius įvykius ne tik mūsų, bet ir užsienio žiūrovų akimis“, – teigė idėjos autorius, ,,J. Meko fondo“ vadovas Edgaras Stanišauskas.

Projekto metu mobilios kino galerijos viduje įrengtuose televizijos ekranuose žiūrovams buvo rodomas lietuvių kilmės JAV kino kūrėjo ir menininko J. Meko filmas. Savo kelionę J. Meko kino galerija baigė rugsėjį ,,Gedimino dienų“ renginio metu prie Vilniaus Gedimino technikos universiteto.

J. Meko filmas „Lietuva ir Tarybų Sąjungos žlugimas" pateikia chronologišką pasakojimą apie Lietuvos kovą už atsiskyrimą nuo Tarybų Sąjungos ir nepriklausomos valstybės atkūrimą. Filmo pagrindas – 1989-1991 metais videokamera namuose nufilmuotos Amerikos televizijų naujienų ir televizijos debatų laidos, pateikusios interviu su įtakingiausiais to meto politikais, analitikais ir žurnalistais, taip pat laisvės demonstracijų, mitingų, Sausio 13-osios įvykių vaizdus.

Video klipas iš Gedimino dienų prie VGTU

 

Video klipas iš Kauno

 

Video klipas iš Šiaulių

 

Video klipas iš Klaipėdos

 

Video klipas iš Panevėžio

 

Video klipas iš Pakruojo

 

Video klipas iš Mažeikių

 

Video klipas iš Vilniaus



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių