M.Mikutavičių pakerėjo Kanados gamtos grožis

Dainininkas Marijonas Mikutavičius praėjusią savaitę grįžo iš Kanados, kur su grupe surengė sėkmingą pasirodymą, kuris tapo vienu iš IX Pasaulio lietuvių dainų šventės akcentų. Marijono kūriniai skambėjo pilnoje, maždaug 1300 žiūrovų talpinančioje salėje. Šiuo metu atlikėjas ruošiasi grandioziniam pasirodymui Palangos vasaros estradoje.

Pirmąsyk Kanadoje viešėjęs atlikėjas liko sužavėtas žiūrovais, kurių daugumą sudarė JAV ir Kanadoje gyvenantys išeiviai iš Lietuvos ir jų atžalos. „Matėsi, kad publika iš tiesų susirinko gerai pašėlti, o ne laiką prastumti. Puikiai pasilinksminome“, - apie pasirodymą Kanadoje netuščiažodžiauja atlikėjas. Marijonas išeiviams pristatė tokią pat programą, kokią atlieka Lietuvoje. Joje – ir seni hitai, ir nauji kūriniai.

Marijonui atiteko ir garbė užbaigti Pasaulio lietuvių dainų šventę – kartu su visais chorais jis atliko kūrinį „Pasveikinkit vieni kitus“.

Kiek daugiau nei savaitę Kanadoje viešėjęs Lietuvos atlikėjas ir jo grupės nariai turėjo laiko ir pramogoms. Dar skrisdami lėktuvu lietuvių muzikantai sužinojo, kad jų viešnagės metu vyks daug įvairių renginių, mat liepos 1-ąją Kanada švenčia Nepriklausomybės dieną. Ta proga Toronte vyko ne tik Pasaulio lietuvių dainų šventė, bet ir džiazo bei ispaniškos muzikos festivaliai ir netgi... gėjų paradas. Lietuvaičiai paties parado nematė, tačiau pro jų akis nepraslydo tai, kad Toronto gatvės buvo pilnos ekscentriškai apsirengusių vyrų ir moterų. „Matėme ne tik vyrukus nuogais užpakaliais, bet ir būrius gotų, pankų, metalistų. Žodžiu, pilnas Torontas visokių keistuolių. Visi linksminosi, mes irgi kartu šokome ir dainavome“, - šypsodamasis įspūdžiais dalijosi Marijonas.

Vis dėlto muzikantams labiausiai rūpėjo savo akimis pamatyti Kanados gamtos grožį. Vyrai
neatsispyrė pagundai nuvažiuoti prie vieno didžiausių pasaulyje – Niagaros krioklio. 

Vėliau koncerto organizatoriai muzikantams iš Lietuvos pasiūlė nuvykti prie Simcoe ežero, kur jie praleido visą parą. Muzikantams įspūdį paliko ne tiek ežeras, kiek nuostabi gamta su daugybe paukščių ir žvėrių.

Kokį bendrą įspūdį Marijonui paliko pirmąkart aplankyta Kanada? „Apie šią šią šalį būtų galima pasakyti taip – Dievas davė ir dar dribtelėjo. Įspūdinga gamta, geri, atsipalaidavę ir paslaugūs žmonės. Daug visokių keistų taisyklių – ten negalima rūkyti, ten negalima stovėti, ten negalima eiti. Tačiau pastebėjome, kad tų taisyklių niekas nepaiso. Džiaugiuosi, kad buvau pakviestas ten koncertuoti ir galėjau pamatyti šią šalį, nors ji ir nebuvo „tope“ tų pasaulio kampelių, kuriuos svajojau aplankyti“, - reziumuoja dainininkas.

Dar viešėdamas Kanadoje Marijonas išgirdo džiugią žinią, kad jo kūrinys „Ar mylit ją jūs“ triumfavo patriotinių dainų konkurse „Daina Lietuvai“. „Gal nuskambės veidmainiškai, bet pergalės nesitikėjau. Juolab, kad šią dainą su bičiuliais sukūriau negalvodamas apie jokį konkursą. Bet nemeluosiu, kad manęs žinia apie laimėjimą nepradžiugino. Bet kuris konkursas palieka abejonių, ar tikrai tas kūrinys vertingesnis už kitus. Tačiau gavosi taip, kaip gavosi. Ir aš esu laimingas dėl to“, - patikina M. Mikutavičius.

Vieną naujausių Marijono kūrinių „Ar mylit ją jūs“ gerbėjai gyvai galės išgirsti jau labai greit – liepos 15-ąją dainininkas su grupe rengia grandiozinį koncertą Palangos vasaros estradoje.


Šiame straipsnyje: Marijonas MikutavičiusKanada

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių