M.Jacksono dukra: jis buvo „geriausias tėvas“

JAV popmuzikos superžvaigždės Michaelo Jacksono mažametė dukra Paris antradienį pagerbė savo mirusį tėvą, per jaudinančią atsisveikinimo ceremoniją pareiškusi, kad jis buvo „geriausias tėvas, kokį galima įsivaizduoti".

11-metė, kuri pirmąkart kalbėjo viešumoje, tramdė ašaras, kreipdamasi į milijonus žmonių, visame pasaulyje stebinčių šią ceremoniją. Jos žodžiai smogė daugybei įvairiausių gandų apie žvaigždės privataus gyvenimo keistenybes.

„Nuo tada, kai gimiau, Tėvelis buvo geriausias tėvas, kokį galima įsivaizduoti. Aš tenorėjau pasakyti, kaip labai jį myliu", - mergaitė sakė pritilusiems žiūrovams, o vėliau pravirko.

Kai pagarbą M.Jacksonui pareiškė jo broliai Jermaine'as ir Marlonas, Paris taip pat pareiškė norinti pasisakyti, tačiau šiek tie sutriko mėgindama pritaikyti mikrofoną pagal savo ūgį.

„Kalbėk", - tyliai pasakė jos teta Janet Jackson. Paprastą juodą sunelę su baltu diržu vilkinti ir juodą rankinę laikanti Paris ištarė viešą atsisveikinimą su tėvu.

Paris Katherine ir jos broliai - 12-metis Prince'as Michaelas  bei 7-metis Prince'as Michaelas II - stovėjo scenoje kartu su daugeliu žvaigždžių, o baigiantis ilgai atminimo ceremonijai sudainavo M.Jacksono dainą „We are the World".

Per šią ceremoniją pasaulis pirmąkart aiškiau pamatė tris atlikėjo vaikus, kuriuos M.Jacksonas visada įnirtingai stengėsi apsaugoti nuo per didelio visuomenės dėmesio.

Jo buvusi žmona Debbie Rowe, su kuria jis gyveno trejus metus, yra dviejų vyresnių vaikų motina, o Prince'ą Michaelą II, dar vadinamą Blanket, 2002 metais pagimdė nežinoma surogatinė motina.

Nuo penkerių metų amžiaus kentėjęs dėl perdėto žiniasklaidos ir visuomenės dėmesio M.Jacksonas labai stengėsi apsaugoti savo vaikus, pridengdamas jų veidus šydais arba kaukėmis, kai tik jiems tekdavo rodytis viešumoje.

Jo vaikų niekas nematė nuo birželio 25 dienos, kai 50 metų atlikėjas mirė paslaptingomis aplinkybėmis, pagal preliminarius pranešimus - nuo širdies smūgio.

Tačiau visos trys superžvaigždės atžalos kartu su kitais Jacksonų klano nariais dalyvavo Los Andželo sporto arenoje „Staples Center" antradienį vykusioje ceremonijoje. Jie sėdėjo tarp savo senelių Katherine ir Joe (Džo) Jacksonų priešais 14 karatų (585-osios prabos) auksu padengtą karstą su jų tėvo palaikais.

Paris retkarčiais apsipildavo ašaromis, kai garsenybės viena po kitos kalbėjo apie jos tėvo palikimą pasauliui, o jos jaunesnis brolis ant kelių laikė M.Jacksoną vaizduojančią lėlę.

Tačiau dukra atsistojo ir paplojo, kai pilietinių teisių aktyvistas Alas Sharptonas (Alas Šarptonas) tiesiogiai kreipėsi į vaikus ir tvirtai pasakė: "Jūsų tėvelis visiškai nebuvo keistas."

Atlikėjo atžalų globa laikinai buvo patikėta jų senelei K.Jackson, vykdant M.Jacksono testamentą, kuriame taip pat nurodyta, jog kitu atveju vaikai gali būti perduoti popmuzikos daininkės Dianos Ross globon.

Tačiau D.Rowe, kuri 2001 metais atsisakė tėvystės teisių į du savo vaikus, pažadėjo kovoti teisme dėl jų globos, nors manoma, kad motina daugelį metų su jais beveik visiškai nebendravo.


Šiame straipsnyje: Michaelas Jacksonasjacksonas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių