Miuziklas „Devynbėdžiai“ pranoko visus kūrėjų lūkesčius

  • Teksto dydis:

Valstybinio dainų ir šokių ansamblio “Lietuva“ premjera „Devynbėdžiai“ pranoko visus kūrėjų lūkesčius. Įkvėpti ankstesnių ansamblio projektų, Pasvalio, Ukmergės ir Birštono žiūrovai savo mylimus atlikėjus pasitiko kone sausakimšose salėse.

Prieš keletą metų ansamblis pristatė publikai tikrą lietuvišką miuziklą „Žemės paukščiai“, pagal Petro Cvirkos romaną „Meisteris ir sūnus“. Palikęs neišdildomą įspūdį, naujasis ansamblio pastatymas renka dar gausesnes gerbėjų sales.

„Tiek gerų emocijų seniai bebuvau „pasikrovęs“. Publika juokėsi ir verkė. Gera, kai po spektaklio priėję žiūrovai širdingai dėkoja už atgaivą kūnui ir sielai,“ – po vieno iš pirmųjų pasirodymų neslėpė savo susijaudinimo projekto meno vadovas Giedrius Svilainis.

„Premjeriniai spektakliai visuomet sudėtingi - užtrunka, kol viskas „susiguli ir atsistoja ant kojų“. Tačiau kviestinių atlikėjų profesionalumo dėka viskas klojasi kur kas sklandžiau nei tikėtasi. Jie užkuria scenoje tokią „ugnį“, jog kaip mat atsiveria ir ansamblio dvasia, „pagaunanti“ žiūrovą savo gaivališku paprastumu.“

Gediminas Girdvainis, Liudas Mikalauskas, Deividas Norvilas–Deivis, Egidijus Bavikinas, Jokūbas Bareikis ir kiti scenos grandai dalinasi pagrindinius vaidmenis naujajame Giedriaus Kuprevičiaus ir Kazio Sajos miuziklo „Devynbėdžiai“ pastatyme.

Parašyta prieš keturis dešimtmečius, pjesė savo tematika išlieka aktuali ir  nūdienos kontekste. „Kaip rasti vietos po saule sotesniam egzistavimui, neužgožiant dvasinių vertybių,“ – svarsto miuziklo režisierius Nerijus Petrokas. Materialinės gerovės vaikymasis, siekis geresnės socialinės padėties muzikiniame spektaklyje „Devynbėdžiai“ nustelbia tikrąjį žmogaus pradą, jo kūrybišką, laisve alsuojančią dvasią.

Pataikaujant sistemai, iš baimės prarasti riebesnį kąsnį, žmonės nebeturi drąsos gyventi – džiaugtis, šokti, dainuoti, sakyti tiesą. Miuziklui sukurta originali scenografija, naujų prasmių suteikiančios vaizdo projekcijos ir XIX a. dvasią atspindintys kostiumai. Scenoje vienu metu galima išvysti daugiau kaip 70 profesionalų – kviestinių solistų, ansamblio „Lietuva“ dainininkų, šokėjų ir muzikantų.

Aplankęs jau keletą miestų, Valstybinis dainų ir šokių ansamblis “Lietuva“ toliau sėkmingai tęsia gastrolių turą po Lietuvą. Premjeriniai spektakliai dar laukia Alytaus, Panevėžio, Jurbarko, Klaipėdos, Šilutės, Kretingos, Kauno, Vilkaviškio, Anykščių, Tauragės ir Vilniaus žiūrovų.

Datos

Spalio 29 d. 18 val. – Alytaus miesto teatre
Lapkričio 6 d. 18 val. – Panevėžio bendruomenių rūmuose
Lapkričio 7 d. 18 val. – Jurbarko kultūros centre
Lapkričio 11 d. 18 val. – Nacionaliniame Kauno dramos teatre
Lapkričio 12 d. 19 val. – Klaipėdos žvejų rūmuose
Lapkričio 13 d. 18 val. – Šilutės kultūros centre
Lapkričio 14 d. 18 val. – Kretingos kultūros centre
Lapkričio 28 d. 18 val. – Vilkaviškio kultūros centre
Gruodžio 2 d. 18 val. – Anykščių kultūros centre
Gruodžio 3 d. 18 val. – Tauragės kultūros centre
Gruodžio 6 d. 18:30 val. – Lietuvos nacionaliniame dramos teatre Vilniuje



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tomas7

Tomas7 portretas
Miltinio "Devynbėdžius" mačiau - neblogas pastatymas, bet "Lietuvos" variantas tikrai, mano nuomone, įdomesnis, įtikinamesnis. O aplamai tai - abu pastatymus galima pažiūrėt irm susidaryt asmeninę savo nuomonę :-)

Anna2

Anna2 portretas
Reikia pamatyti Miltinio "Devynbedzius", tada suprasit, kas yra tikras perliukas :)Su pagarba...

Gražu

Gražu portretas
Tikra labai gražūs tie Devynbėdžiai. Ir muzika graži. Va tokių spektaklių dažniau, o tai pridrabstyta aplinkui visokio "šlamšto" - atleiskite man už mintis. Kai pamatai kokį va tokį perliuką, tai taip džiaugiesi kaip mažas vaikas. Tik gaila, kad retai tų perliukų, oi retai bepasitaiko.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių