Mirė vienas JAV televizijos „Fox News“ įkūrėjų R. Ailesas

  • Teksto dydis:

Eidamas 78-uosius metus mirė Rogeris Ailesas (Rodžeris Ailzas), vienas televizijos „Fox News“ įkūrėjų ir ilgametis žiniasklaidos magnato Ruberto Murdocho (Ruperto Merdoko) patikėtinis, pranešė ši amerikiečių televizija.

Žinių vedėjai sunkiai tvardė ašaras skaitydami R.Aileso žmonos Elizabeth (Elizabet) pranešimą apie šią netektį.

R.Ailesas, kuris buvo respublikonų prezidentų konsultantas, pernai buvo priverstas atsistatydinti, kai jo reputaciją aptemdė kaltinimai dėl lytinio priekabiavimo.

Tada ieškinį pateikė populiari „Fox News“ laidų vedėja Gretchen Carlson (Gretken Karlson), tvirtinusi, jog buvo atleista, kai atstūmė prie jos priekabiavusį bendrovės vadovą R.Ailesą.

Ieškinyje dėl lytinio priekabiavimo, pateiktame Naujojo Džersio valstijos teismui, teigta, kad R.Ailesas atleido 50 metų G.Carlson, 1989 metais tapusia grožio konkurso „Mis Amerika“ laureate, iš keršto, kai negavo, ko norėjo.

„Labai liūdėdama ir sukrėsta turiu pranešti, kad mano vyras, Rogeris Ailesas, atsisveikino su pasauliu šį rytą“, – sakoma jo žmonos pranešime.

„Man jis buvo mylintis vyras, tėvas sūnui Zachary (Zaharijui), ištikimas draugas daugeliui. Jis buvo patriotas, nepaprastai laimingas galėdamas gyventi šioje šalyje, kuri suteikė jam tiek galimybių sunkiai dirbti, iškilti ir grąžinti“, – sakė ji.

Kokia buvo R.Aileso mirties priežastis dar nepranešta.

R.Ailesas pavertė televiziją „Fox News“ populiariu ir politiškai itin įtakingu kabeliniu kanalu, suteikusiu naują įvaizdį JAV televizijos naujienų laidoms.

R.Murdochas pagerbdamas velionį „Fox News“ pirmininką, pabrėžė jo „milžinišką vaidmenį Amerikos žiniasklaidos formavimui“.

„Rogeris buvo didis patriotas, jis niekada nesiliovė kovojęs už savo įsitikinimus, – sakoma 86-erių R.Murdocho pranešime. – Mes su Rogeriu pasidalijome didžia idėja, kurią jis įgyvendino niekam kitam neįkandamu būdu“.

R.Ailesas ilgai vadavo vienam Murdocho žiniasklaidos imperijos šulų ir konglomerato „21st Century Fox“ padaliniui.

Jam vadovaujant „Fox“ tapo labiausiai stebimu kabelinės televizijos naujienų kanalu, kuriame tvirtai įsikūrė pagrindiniai konservatyvieji politikos komentatoriai ir kurio žiūrovai yra kitokie nei konkuruojančių su juo CNN ir MSNBC televizijų.

„Šiandien Amerika neteko vieno patriotiškiausių kovotojų, – parašė tviteryje „Fox News“ vedėjas Seanas Hannity (Šonas Hanitis). – Jis itin ryškiai ir amžiams pakeitė politinį ir žiniasklaidos kraštovaizdį, vienas pats ir į gerąją pusę“.

R.Ailesas, dirbdamas patarėju su respublikonų prezidentais, pradedant Richardu Nixonu (Ričardu Reiganu), baigiant Ronaldu Reaganu (Ronaldu Reiganu) ir George'u H.W.Bushu (Džordžu H.W.Bušu), faktiškai sukūrė šiuolaikinį konservatyvizmą Jungtinėse Valstijose, rašė pernai Rutgerso (Ratgerso) universiteto politologas Davidas Greenbergas (Deividas Grinbergas) savo straipsnyje, paskelbtame portalo „Politico“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių