Mirė roko grupės „The Band“ būgnininkas Levonas Helmas

Roko grupės būgnininkas Levonas Helmas, kurio aidus balsas suteikė aitrumo ir žemiškumo dainoms „The Night They Drove Old Dixie Down“ ir „Up on Cripple Creek,“ ketvirtadienį mirė nuo vėžio, būdamas 71 metų, pranešė jo vadybininkė.

Tris „Grammy“ apdovanojimus pelnęs muzikantas kovojo su gerklės vėžiu nuo 1998 metų.

„Levonas Helmas taikiai užgeso šią popietę, - sakoma jo vadybininkės Barbaros O'Brien (Barbaros O'Brajen) pranešime. - Jis buvo supamas šeimos, draugų ir grupė narių. Jis bus prisimenamas visų, kuriuos jis palietė kaip nuostabus muzikantas ir graži siela.“

Nors vėžys kuriam laikui buvo nutildęs L.Helmo skaidrų tenorą, tačiau vėliau jo balsas pakankamai sustiprėjo, ir nuo 2004 metų jis vėl dainavo.

Savo namuose Niujorko valstijoje esančiame Vudstoko miestelyje L.Helmas reguliariai rengdavo koncertus, kuriuos praminė „Midnight Ramble“ (Vidurnakčio pasivaikščiojimai). Juose dažnai dalyvaudavo garsių atlikėjų.

Grupėje „The Band“ L.Helmas ne vien dainavo, bet ir grojo būgnais, mandolina ir kitais styginiais instrumentais.

Ši roko grupė buvo viena labiausiai gerbiamų ir įtakingiausių iš iškilusių praeito amžiaus 7-ame dešimtmetyje. 1994 metais ji buvo įtraukta į Rokenrolo šlovės galeriją. Nors L.Helmas grupėje buvo vienintelis kilęs ne iš Kanados, „The Band“ išsiskyrė itin amerikietiškų „kaimišku“ skambesiu - jos kūriniuose persipindavo kantri muzika, bliuzas ir ritmenbliuzas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių