Mirė popmuzikos karalius Michaelas Jacksonas (papildyta)

Ketvirtadienį pasaulį apskriejo šokiruojanti žinia - Los Andžele mirė popmuzikos karaliumi tituluojamas Michaelas Jacksonas. 50 metų vienam garsiausių visų laikų dainininkui sustojo širdis.

CNN pranešė, kad M.Jacksonas pasijuto blogai vakar rytą, ir nors buvo tuoj pat nugabentas į ligoninę, medikai buvo bejėgiai. 14.26 val. Vietos laiku (00.26 - Lietuvos) konstatuota JAV muzikos ikonos mirtis.

Nei ligoninės, nei dainininko atstovai informacijos neteikia, tačiau M.Jacksono tėvas patvirtino, kad jo sūnų ištiko širdies smūgis. Praėjus keletai valandų Jacksonų šeimos advokatas Brianas Oxmanas aiškino, tai artimiausiam dainininko ratui jo mirtis nebuvo netikėta dėl medikamentų. Juos M.Jackonas vartojo norėdamas susigrąžinti puikią formą prieš didįjį koncertinį turą Europoje.

Po ilgai kamavusių skandalų ir sveikatos problemų šią vasarą dainininkas planavo atnaujinti savo koncertinę veiklą. Bilietai į jo „This Is It“ turą buvo išparduoti per penkias valandas. Beveik milijonas bilietų, kurių vertė maždaug 180-280 litų buvo perkami 333 bilietų per minutę greičiu. Juodojoje rinkoje 2 bilietai pirmose eilėse pardavinėjami už rekordinę 60 tūkst. litų kainą

M.Jacksonas, kuriam priklauso daugybė hitų Nr.1, įeis į istoriją ir kaip daugiausia albumų pardavęs dainininkas - jo albumas "Thriller", išleistas 1982 metais, parduotas 60 milijonų egzempliorių tiražu. Iš viso pasaulyje yra parduota 750 milijonų albumų.

M.Jacksono gedi ne tik visa Amerika, bet ir trys jo vaikai: Prince'as Michaelas I, Paris ir Prince'as Michaelas II.


Šiame straipsnyje: Michaelas Jacksonasjacksonas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių