Mirė operos solistė R. Resnik Blatas

  • Teksto dydis:

Jungtinėse Valstijose mirė operos solistė ir režisierė Regina Resnik Blatas, kuri buvo iš Lietuvos kilusio garsaus dailininko Arbito Blato žmona.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė ir premjeras Algirdas Butkevičius dėl jos mirties pirmadienį pareiškė užuojautą.

"Jungtinėse Amerikos Valstijose gyvenusi garsi operos solistė ir režisierė, Metropoliteno operos primadona, daugybę įspūdingų vaidmenų sukūrusi Regina Resnik Blatas visada buvo nuoširdi mūsų šalies draugė", - sakoma prezidentės užuojautoje.

Pasak Vyriausybės vadovo A.Butkevičiaus, neįkainojamos R.Resnik Blatas dovanos Lietuvai ir pastangos garsinti mūsų šalį pasaulyje bus visada prisimenamos.

R.Resnik Lietuvai dovanojo didžiulę savo vyro, iš Kauno kilusio pasaulinio garso dailininko Arbito Blato, darbų kolekciją. Paskutinė kolekcijos siunta Lietuvos dailės muziejų pasiekė prieš kelis mėnesius.

Menininkė yra apdovanota ordino "Už nuopelnus Lietuvai" Riterio kryžiumi.

R.Resnik Blatas gimė 1922 metais rugpjūčio 30 dieną Niujorke. Metropolitene ji debiutavo 1944-aisiais ir iki šeštojo dešimtmečio vidurio buvo viena pagrindinių šio teatro solisčių. Vėliau ji dainavo Covent Gardene Londone. 1975 metais R.Resnik susituokė su antruoju vyru dailininku A.Blatu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių