Mirė garsųjį Šarikovą suvaidinęs aktorius V. Tolokonikovas

  • Teksto dydis:

Kazachstano kultūros ir sporto ministerija ir Lermontovo valstybinio akademinio rusų dramos teatro kolektyvas pareiškė užuojautą dėl aktoriaus Vladimiro Tolokonikovo mirties.

„Vladimiras Tolokonikovas išėjo. Jis mirė šiandien naktį Maskvoje. Vladimiras Aleksejevičius daugiau kaip 40 metų išdirbo (Kazachstano) Lermontovo akademiniame rusų dramos teatre. Garsiausias jo darbas kine yra genialus ... Poligrafo Poligrafovičiaus Šarikovo vaidmuo iš Vladimiro Bortko „Šuns širdies“ (Sobačje serdce) pagal visų mylimo Michailo Bulgakovo to paties pavadinimo apsakymą“, – sekmadienį feisbuke parašė Kazachstano kultūros ministras Arystanbekas Muchamediuly.

Teatro interneto svetainėje paskelbtame nekrologe pažymima, kad V.Tolokonikovas dažnai būdavo vadinamas šio teatro „prekės ženklu“.

„Iš dalies taip ir yra – Šarikovo vaidmuo Bortko filme šį iškilų artistą padarė nemirtingą; tiesa, pačiam Vladimirui Aleksejevičiui nelabai patikdavo, kai ji siedavo su (šiuo) neigiamu, nors ir beprotiškai žaviu personažu. Mūsų teatre Tolokonikovas suvaidino tiek įvairiaplanių vaidmenų, kad sunku ir suskaičiuoti“, – rašė velionio kolegos.

„Paskutinius mėnesius jis sunkiai sirgo, bet vaizdo klipai, kuriuos į tinklą kėlė jo sūnūs Inokentijus ir Rodionas, įkvėpdavo optimizmo ir tikėjimo, kad (jis) išsikapstys, iššoks iš eilinės ligos, kad kūrybiniai degalai, dvasios jėga, gyvenimo meilės energija nenuvils. Deja ...“, – sakoma nekrologe.

V.Tolokonikovas mirė eidamas 75-us gyvenimo metus. Jis bus palaidotas Rusijos sostinės Trojekurovo kapinėse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių