Menininkų kovose - žemyn galva kabantis E.Bžeskas

Ko tik nepadarysi vardan meno: menininkų čempionato „Art-o-thlon“ pirmosios laidos filmavimas prasidėjo visiškai neįprastai. Laidos vedėjas, garsusis šoumenas Egmontas Bžeskas, kybodamas žemyn galva, tiesiog ant studijos grindų tapė avangardinį paveikslą.

„Kas yra menas?“, - retoriškai paklausė jis susirinkusiųjų žiūrovų ir meno čempionato dalyvių. „Ar menininkas šiais laikais nepiktnaudžiauja paprastumu, nemokėjimu - visa tai pavadindamas menu?“ - retorinių klausimų pliūpsnį tęsė laidos vedėjas, ugnį pakurstydamas autoironiškomis frazėmis apie savo asmenį.

„Šitas prakeiktas velnias, nenaudėlis, iškrypėlis, tas, kuris tvirkina jaunas merginas“, - spalvingų epitetų sau negailėjo Egmontas Bžeskas. „Bet tai mano gyvenimo performansas - mano realybės teatras“, - toks laidos vedėjo paaiškinimas susilaukė didelių žiūrovų ir dalyvių ovacijų.

Pirmojoje laidoje 12 projekte dalyvaujančių menininkų, čia pat studijoje traukė burtus ir taip susibūrė į mišrias užsieniečių ir lietuvių komandas. Filmavimo metu buvo sukurti keturi šokiruojantys kūriniai, į kurių kūrimo procesą buvo įtraukti ir to visiškai nesitikėję žiūrovai studijoje. Rezultatai buvo tokie netikėti, kad sukėlė itin karštas dalyvių, komisijos bei laidą stebėjusių žiūrovų diskusijas.

Žemyn galva kabantis E. Bžeskas, keturi netikėti menininkų kūriniai, įžvalgūs komisijos vertinimai ir meniškas chaosas - jau šį ketvirtadienį, liepos 23 d., 22 val. per LTV.

Menų čempionatas „Art-o-thlon“ yra programos „Vilnius - Europos kultūros sostinė 2009“ (VEKS) renginys.

„Europos kultūros sostinės yra sėkmingiausias Europos Komisijos kultūros projektas, jame jau dalyvavo daugiau nei trys dešimtys Europos miestų. Numatoma, kad Nacionalinė programa „Vilnius - Europos kultūros sostinė 2009“ apims daugiau kaip 300 kultūros, meno ir visuomeninių bei rinkodaros ir komunikacijos projektų, renginiuose apsilankys daugiau kaip 3 mln. žmonių. Daugiau informacijos galima rasti www.kulturagyvai.lt.


Šiame straipsnyje: art-o-thlonEgmontas Bžeskas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių