Medininkų pilyje – LDK karybos istorinės rekonstrukcijos festivalis

  • Teksto dydis:

Spalio 1 d. jau penktąjį kartą Medininkų pilyje vyks gyvosios istorijos festivalis „Medininkų pilies gynyba“. Į šlovingą Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės kovų istoriją menančią pilį susirinks apie 40 dalyvių, daugiausia – karybos rekonstruktoriai.

„Norime, kad šventės svečiai pajustų protėvių karžygių dvasią, jų siekį ginti savo gimtąją žemę, – sako Gintautas Terleckas, Medininkų pilies skyriaus vedėjas. – Tokios vertybės, kaip laisvė ir meilė tėvynei, nekinta. Keičiasi tik epochos ir laisvės gynimo būdai. Tikime, kad šventė prisideda prie patriotinių jausmų ugdymo.”

Festivalyje numatoma daug kovų. Tradiciškai vyks riterių turnyras. Kaip dera turnyrui, bus ir prizas – geriamasis ragas. Pirmą kartą renginio istorijoje vyks lankininkų turnyras „Žvalgo mokinys“, kurį organizuoja lankininkų klubas „Strėlė“. Didžioji šių metų renginio naujiena – raitų riterių pasirodymai, kuriuose jie demonstruos savo meistriškumą.

Karių stovykloje bus eksponuojama XIV–XV a. šarvuotė ir ginkluotė. Su lankytojais bendraus karybos rekonstrukcijos klubų „Leitgiris“, „Viduramžių pasiuntiniai“, „Kovas“, „Hospitalieriai“, „Pilėnai“, „LDK Varčiai“, „Tamplieriai“, „Ginklo broliai“ ir „I-as LDK Didžiojo Etmono pėstininkų regimentas“ nariai.

Tradiciškai renginyje bus pristatyti ir amatai: siuvimas, juostų pynimas, odos ir juvelyrinių dirbinių gamyba. Renginio atmosferą paįvairins folkloro grupė „Girjaukis“. Renginio svečiai galės aplankyti muziejaus ekspoziciją atstatytame pilies bokšte.

Renginį organizuoja Trakų istorijos muziejus. Daugiau informacijos čia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių