Martyno Starkaus knygoje – kelionės užrašai

Šilko kelias – seniausias žinomas prekybos kelias, nuo antikos iki viduramžių pabaigos jungęs Kiniją, Indiją, Persiją, Arabiją, Graikiją ir Romą. Juo buvo gabenamas šilkas, brangakmeniai, prieskoniai ir kiti Rytų turtai, vyko kultūros mainai. Žurnalistas, televizijos laidų vedėjas Martynas Starkus su keliais bendraminčiais gerą šio istorinio kelio atkarpą – nuo Vilniaus iki Uzbekijos sostinės Taškento – įveikė senutėliais mersedesais.

Nuo Vilniaus nukeliauta daugiau kaip 10 000 kilometrų.  Nuotykiai prasidėjo netrukus: dar Lenkijoje paaiškėjo, kad raudonąją „Pagiežą“ legaliai teks vairuoti tik vienam ekipažo nariui, nes antrasis Lietuvoje pamiršo vairuotojo pažymėjimą, o Ukraina neįsileido lietuvių karavano dėl tranzitinių numerių... Turkijoje vyrai šventvagiškai pasivažinėjo mečetės prieigose, Irane dalyvavo vestuvių puotoje išimtinai vyriškoje draugijoje...

Šie ir daugybė kitų nuotykių kartu su informacija apie „Tūkstančio ir vienos nakties“ kraštų praeitį ir dabartį, draugiškus, svetingus tų kraštų žmones, beprotiškas keliautojų avantiūras lydėjusią beprotišką sėkmę - visa tai rasite šioje knygoje. Šiltą, šviesią spalvą pasakojimui suteikia neišsenkamas humoras, pagarbus, tolerantiškas požiūris net į egzotiškiausias kitų kultūrų keistenybes.

Knygos „Šilko kelias“ pristatymas įvyks Vilniaus knygų mugėje vasario 14 d., šeštadienį, 15 val.

Martynas Starkus. Šilko kelias, arba 10 000 kilometrų su „Pagieža“: [kelionių apybraižos]. - Vilnius: Tyto alba, 2009. - 226 p.

 


 


Šiame straipsnyje: StarkusŠilko kelias

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių