A. Mamontovo koncertus pristato mažiausias pasaulyje plakatas

Tris mėnesius trukęs Andriaus Mamontovo gerbėjų laukimas baigėsi. Antradienio rytą startavo prekyba bilietais į rudenį keturių Lietuvos didmiesčių arenose vyksiančius ypatingus koncertus, skirtus Andriaus karjeros scenoje 30-mečiui paminėti. Šio koncerto reklamai dainininkas pasitelkė vieno centimetro aukščio ir tokio paties pločio reklaminį plakatą.

Keturi spalio savaitgaliai bus skirti koncertams, kuriuose lydės formulė „AM + FOJE = 30". Nuo naujausių iki seniausių dainų – visus kūrinius Andrius ketina atlikti su tais muzikantais, su kuriais šios dainos buvo įrašytos.

Tai reiškia, kad koncertuose bus galima išgirsti grojančius ir dabartinės Andriaus Mamontovo grupės narius, ir jo bendražygius iš 1997-aisiais išsiskirsčiusios grupės „Foje".

„Tai – vieninteliai koncertai Lietuvoje, kuriuos surengsiu šiais metais. Turiu aiškų planą, kaip paminėti 30-ies metų scenoje sukaktį, ir šie pasirodymai – svarbiausia jų dalis.

„AM + FOJE = 30„ - šiuos trisdešimt mano gyvenimo metų apibrėžianti lygtis. Pusę laiko, kurį iki šiol praleidau scenoje, muzikavau su „Foje“, tiek pat laiko tęsiu solinę karjerą. Tikiu, kad bus norinčių šį nueitą kelią prisiminti kartu su manimi“ , – sakė A. Mamontovas.

Spalio 5 dieną jubiliejaus koncertas vyks Klaipėdos „Švyturio„ arenoje, spalio 12 dieną – Kauno „Žalgirio“ arenoje, spalio 19 dieną – Šiaulių arenoje, o spalio 26 dieną - Vilniaus „Siemens„ arenoje. Antradienio rytą „Bilietai.lt“ ir „Tiketa“ kasose bei interneto svetainėse atsirado galimybė įsigyti bilietus į šiuos koncertus, apie kuriuos paskelbta dar gruodžio mėnesį.

Visuose keturiuose koncertuose dalyvaus visi prie Andriaus jubiliejaus prisidėsiantys muzikantai. Dabartiniai grupės nariai, o taip pat ir buvę „Foje" muzikantai Arnoldas Lukošius, Algis Kriščiūnas, Darius Burokas, Romas Rainys, Eugenijus Pugačiukas, Saulius Valikonis ir kiti.

„Kiek truks koncertai? Niekas nežino. Kartais publika antram bisui nekviečia, nors būni jam pasiruošęs. O kartais kviečia ketvirtam, nors esi pasiruošęs tik trims.

Bet tikrai galiu pažadėti, kad visas skambėsiančias dainas mano ir „Foje" klausytojai mokės atmintinai. Visi kūriniai, kuriuos per vasarą repetuosime, į vieną koncertą netilps, todėl kiekviename mieste grojamų dainų sąrašas tikriausiai kiek skirsis“, – užsiminė A. Mamontovas.

Koncertams bus kuriama ypatinga scenografija, apšvietimas, vaizdo projekcijos, ketinama jų proga pagaminti specialių suvenyrų.

„Nesigirsiu, kad bus daugiausia šviesų ar garso. Techninės įrangos bus tiek, kiek reikia.

Labai noriu, kad tai būtų aukštos kokybės koncertai, kuriuose kiekviena daina skambėtų taip, kaip ji buvo sugrota tada, kai tapo populiari. Ne eksperimentuosime, o švęsime ir kartu džiaugsimės muzika", – komentavo A. Mamontovas.

Vienas jo gerbėjų jau šiandien dviem bilietais į bet kurį iš keturių koncertų gali apsirūpinti nemokamai – tereikia surasti kol kas vienintelį, ypatingą šiuos renginius reklamuojantį plakatą.

Internete atsirado vaizdo įrašas, kuriame matyti, kaip Andrius ant piršto galiuko telpantį plakatą klijuoja ant stiklo. Kuriame mieste ir kurioje vietoje šis plakatas dabar yra – Andrius siūlo atspėti. Pirmasis tai padaręs, suradęs plakatą, jį nufotografavęs ir su Andriumi socialiniame tinkle „Facebook„ susisiekęs žmogus bus apdovanotas dviem bilietais į pasirinktą „AM+FOJE=30“ koncertą.

„Gali būti, kad tai mažiausias koncerto plakatas pasaulyje. Pagamintas tik vienas jo egzempliorius, tad būtų truputį liūdna, jei jis liktų nesurastas", – sakė atlikėjas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių