Malavio teismas leido Madonnai įsivaikinti antrą vaiką

Madonna gali įsivaikinti antrą vaiką iš Malavio, penktadienį nusprendė šios Pietų Afrikos valstybės Aukščiausiasis Teismas, panaikindamas žemesnės instancijos teismo sprendimą, kurį pavadino neatitinkančiu dabartinių laikų.

Aukščiausiojo Teismo pirmininkas Lovemore'as Munlo (Lavmoras Munlas) taip pat sakė, kad nagrinėjant Madonnos prašymą leisti įsivaikinti trejų metų Chifundo "Mercy" James (Čifundo "Mersi" Džeims), reiktų atsižvelgti ir į dainininkės įsipareigojimus padėti Malavio našlaičiams.

Madonna įsteigė fondą "Raising Malawi", padedantį maitinti, mokyti ir gydyti Malavio našlaičius, kurių yra daugiau kaip milijonas ir kurių pusė vieno kurio iš tėvų neteko dėl AIDS.

Vaikų teisių gynimo organizacijos reiškė susirūpinimą tuo, kad taisyklės, kuriomis siekiama apsaugoti vaikus, dėl Madonnos įžymumo ir, galbūt, iš dėkingumo už jos paramą skurdžiam Malaviui yra apeinamos.

Po jai nepalankaus žemesnės instancijos teismo sprendimo, kad dainininkė tos mergaitės negali įsivaikinti, nes per mažai laiko praleido Malavyje, Madonna pateikė apeliaciją. Žemesnės instancijos teismas taip pat nurodė, kad taisyklės dėl gyvenamosios vietos buvo apeitos ir pernai, leidus Madonnai Malavyje įsivaikinti sūnų Davidą (Deividą).

Aukščiausiasis Teismas nusprendė, kad tai siaura interpretacija, pagrįsta senais įstatymais, ir kad globaliame nūdienos pasaulyje galima vienu metu gyventi daugiau nei vienoje vietoje.

Vaikų teisių gynimo organizacijos įrodinėjo, kad taisyklė dėl pusantrų metų gyvenimo Malavyje yra labai svarbi ir kad vaikams pirmiausia reiktų ieškoti tėvų iš Malavio, o tik paskui leisti juos įvaikinti užsieniečiams.


Šiame straipsnyje: Madonna

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių