Madonna gali nušluostyti nosis jaunajai atlikėjų kartai

JAV popmuzikos superžvaigždė Madonna, konkuruojanti su jaunesnėmis varžovėmis, tokiomis kaip Lady Gaga, įneš brandžios atlikėjos balsą pirmadienį pasirodysiančiu savo naujuoju albumu MDNA, kuriame 53 metų dainininkė taip pat išliejo skausmą dėl savo skyrybų.

Nuo 2008 metų, kai buvo išleistas Madonnos paskutinis albumas „Hard Candy“, kuriame vyravo šokių muzika, erdvėje, kurioje ilgai viešpatavo „materialioji mergina“, pasirodė daug naujų veidų: seksualioji Rihanna, šiurkštoko žavesio kupina Lana Del Rey ir visada teatrališka Lady Gaga.

Taigi, kai Madonna paskelbė kurianti naują albumą, muzikos pasaulis reagavo gana skeptiškai: ar vyresnė nei 50 metų moteris išties gali žengti koja kojon su jaunyste trykštančiomis atlikėjomis?

Pirmoji jos albumo daina „Give Me All Your Luvin“, kurią Madonna atliko per savo pasirodymą amerikietiškojo futbolo Supertaurės rungtynių pertraukoje, nesugebėjo sužavėti muzikos pasaulį nušviečiančios žiniasklaidos.

Tačiau vėliau kritikai gyrė Madonnos 12-ąjį studijinį albumą, kuris pasklido internete prieš oficialų išleidimą.

„Madonna tebėra tikra popmuzikos karalienė, - rašo JAV žurnalas “Billboard„. - Praėjus beveik 30 metų po pirmojo šuolio į “Billboard„ hitus su debiutiniu singlu “Everybody„, Madonna teberodo pasauliui, kaip tai daroma.“

Šiai nuomonei antrino Didžiosios Britanijos dienraštis „Daily Mirror“, pažymėjęs, kad „Madonnos naujasis albumas rodo jaunosioms pretendentėm, jog ji tebėra jėga, su kuria dera skaitytis.“

Kurdama MDNA, Madonna bendradarbiavo su kruopščiai pasirinktais partneriais, ypač britų hiphopo žvaigžde M.I.A, kurios prieš televizijos kameras nepadoriai iškeltas vidurinis pirštas per Supertaurės pasirodymą sukėlė daug kalbų.

Prodiusuojant šį albumą Madonna dirbo vienoje komandoje su elektroninės muzikos guru prancūzu Martinu Solveigu bei šokių muzikos duetu Alle Benassy ir Benny Benassi.

Albume, kurio pavadinimas kelia asociacijas su naktiniuose klubuose populiariu narkotiku MDMA, dar žinomu kaip ekstazis, vyrauja hedonistinės šokių muzikos melodijos, tačiau taip pat esama jausmingų kūrinių, kuriuose Madonna užsimena apie savo skyrybas 2008 metais su britu kino režisieriumi Guy Ritchie.

Kelios dainos - švelnios baladės ir kietesni hiphopo ritmų kūriniai - tapo odėmis jos žlugusiai santuokai. Viena iš jų - daina „I Don't Give A“, kurioje atlikėja teigia: „Stengiausi būti tavo žmona... Sumenkinau save“.

Po naujus rekordus nustačiusio pasirodymo per Supertaurės rungtynių didžiąją pertrauką praeitą mėnesį Madonna planuoja reklamuoti savo naująjį albumą visame pasaulyje per pačias ambicingiausias gastroles, kada nors surengtas šios atlikėjos.

Gastrolės, kurios Madonnai bus pirmosios po milžiniškos sėkmės sulaukusio turo „Sticky and Sweet“ 2008-2009 metais, prasidės gegužės 29 dieną Tel Avive.

Nuo birželio ji koncertuos Abu Dabyje, Stambule ir 22 Europos miestuose, o koncertų virtinė 26 Šiaurės Amerikos miestuose prasidės rugpjūtį.


Šiame straipsnyje: Madonna

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių