M. Levickio ir D. Vaitiekūno bendrą projektą įkvėpė W. A. Mozartas

Lygiai prieš metus susikirtus aktoriaus Dominyko Vaitiekūno ir akordeonisto Martyno Levickio keliams, šiandien jie pristato unikalią muzikinę avantiūrą – simfoninės struktūros monologą „Muzikanto (iš)gyvenimo simfonija“.

Muzika – neatsiejama teatro dalis. Šiam tikslui bendras jėgas sujungė muzikanto M. Levickio suburtas styginių ansamblis „Mikroorkéstra“ ir aktorius D. Vaitiekūnas pristato unikalų, teatralizuotą, lengvos satyros prieskoniu pagardintą koncertą „Muzikanto (iš)gyvenimo simfonija“. Pasak renginio meno vadovo M. Levickio, muzikine vakaro ašimi pasirinkta Wolfgango Amadeus Mozarto 29-oji simfonija dėl to, jog atspindi jauno žmogaus klajones.

„Mozartas parašė šią simfoniją būdamas 17 metų, tai dar nebuvo tas Mozartas, kuris gyveno Vienoje ir turėjo gražų peruką, tai buvo jaunas Mozartas. Nuo tų metų 1773–1774 jis pradeda savo keliones į Vieną, pradeda ieškoti savos vietos tame mieste, tampa brandesniu kompozitoriumi“, – sako styginių ansamblio „Mikroorkéstra vadovas.

Organizatoriai teigia, jog šis pasirodymas skirtas ir tiems, kurie mokėsi muzikos mokyklose, ir tiems, kurie apie simfoninę muziką nieko neišmano.

Daugiau apie pasirodymą – Elenos Jančiukaitės reportaže.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių