M. Damonas už žmonių lygybę 2154-aisiais kovos fantastiniame filme

  • Teksto dydis:

Ar norėtumėte žvilgtelėti į ateitį? Tokią galimybę turės jau rugpjūtį Lietuvos kino teatrus pasiekiančio naujausio Neillo Blomkampo, pažįstamo kaip 2009-ųjų filmo „9-asis rajonas“ (angl. „District 9“) režisieriaus, filmas „Eliziejus“ (angl. „Elysium“). Šioje mokslinės fantastikos juostoje pagrindinį vaidmenį atliko puikiai pažįstamas aktorius Mattas Damonas, o štai kitoje barikadų pusėje atsidūrė nepakartojamoji Jodie Foster.

Filmo „Eliziejus“ veiksmas vyksta dviejuose, lygiagrečiai egzistuojančiuose pasauliuose, kurie skiriasi kaip diena ir naktis. 2154-aisiais Žemės planeta sugriauta ir perpildyta, likusieji privalo dėl išlikimo kovoti kasdien. Visai kitaip viskas „Eliziejuje“ – taip pavadinta kosminė gyvenvietė, kurioje turtingieji gyvena be rūpesčių. Moderniausia įranga aprūpinti namai, paplūdimiai ir viskas, ko tik gali trokšti širdis. „Eliziejaus“ gyventojai nemato nusikaltimų, karo, vargo, bado ir net neserga, mat kiekvienam skirtas asmeninis, tuoj pat vaistus nuo bet kokių ligų pasiūlantis aparatas.

Gyvenančių Žemėje svajonė – pasiekti „Eliziejų“, o gyvenančių jame – apsaugoti savo tobulą pasaulį nuo nepageidaujamų svečių. Saugumo sumetimais net naikinami laivai, mėginantys priartėti prie kosminės stoties. Neteisybės ir diskriminacijos draskomame pasaulyje neapsikenčia buvęs automobilių vagis, o dabar gamyklos darbuotojas Maksas (akt. M.Damonas). Per vieną incidentą darbe 36-erių vyras užsikrečia vėžiu. Jis teturi penkias dienas, kad pasiektų „Eliziejų“, kur galėtų akimirksniu išgyti.

Maksas apsiginkluoja galingu išoriniu skeletu ir pamėgina pagrobti turtingą verslininką, kad pavogęs jo tapatybę nusigautų iki išsvajotojo išsigydymo. Tačiau, žinoma, lengva nebus.

Kosminių kelionių, „Matricos“ ir  ateities pasaulių gerbėjams neabejotinai patiksiantis  „Eliziejus“ į Lietuvos kino teatrus atkeliaus rugpjūčio 9 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių