LTV rudens sezono kampus laikys pamėgtos laidos

Didžiąja virkautoja pravardžiuota Lietuvos televizija naująjį sezoną pradeda be skundų dėl skylėto biudžeto.

Tarusi, kad nė viena krizė nesutrukdys linksmintis, ji sostinės "Opus 3" terasoje surengė šventę.

Ryškių pokyčių nelaukti

Šventės būta kuklios – ji nė iš tolo neprilygo komercinių kanalų pompoms, tačiau pagerbti nacionalinio transliuotojo ir išgirsti, kokiomis laidomis jis džiugins, susirinko politikos, kultūros ir pramogų pasaulio elitas.

Programų tinklelyje kardinalių pokyčių nematyti. Nors prieš porą savaičių eteryje pasirodžius geriausių "Lietuvos šokių dešimtukų" momentų popuri, spėliota, kad televizija pasiduos šokių manijai, šis projektas neatgaivintas.

LTV vadovybė juokauja, kad suksis ne šokių, o senų gerų laidų ritmu ir kelių naujų projektų žingsneliu. Kertinėmis rudens sezono laidomis vadinamos "Triumfo arka", "Lietuvos tūkstantmečio vaikai", "Bėdų turgus", "Labas rytas", "Panorama".

LTV eteryje išliks ir kitos pamėgtos laidos: "Idėjų metas" (vedėjas – Domas Burkauskas), "Pinigų karta" (Andrius Tapinas), "Žurnalisto tyrimas" (Rūta Sinkevičienė), "Teisė žinoti" (Rūta Miliūtė), "Gamtos patruliai" (Daumantas Butkus), "Nacionalinė paieškų tarnyba" (Palmira Galkontaitė), "Stilius" (Violeta Baublienė), "Popietė su Algimantu Čekuoliu". Kultūros "fronte" darbuosis "Durys atsidaro" su Lolita Bytautaite ir "Kine kaip kine" su Aiste Stonyte.

Suks energijos turbiną

Kad šeštadienio rytais putos energijos fontanai, žiūrovams prižadėjo Zita Kelmickaitė. Kaip vijurkas sezono pristatymo šventėje besisukanti moteris juokavo, kad neranda vietos – jaudinasi laukdama ateinančio savo vaikino.

Savo "antra puse" – nauja kolege – prieš fotografus puikavosi "Duokim garo" vedėjas Stanislovas Kavaliauskas. Motinystės atostogų išėjusią Loretą Sungailienę pakeitė režisieriaus Jono Vaitkaus auklėtinė aktorė Daiva Siurblytė. S.Kavaliauskas šmaikštavo, kad gavęs naują moterį atjaunėjo, todėl laidoje duos ir garo, ir gazo.

Įkaitęs po šventę lakstė ir "Klausimėlio" vedėjas Juras Jankevičius. Tik ne moters, o herojų savo laidai ieškodamas – tikrino svečių erudiciją užduodamas įvairiausių klausimų.

Solidžios naujienos

Viena didžiausių nacionalinio kanalo staigmenų – spalį pasirodysiantis serialas "Giminės. Po 20 metų". Šią naujieną "iliustravo" uždainavusi Rūta Ščiogolevaitė, kuri taip pat jame vaidina.

Kitas "prisikėlėlis" – nostalgiškas projektas "Mūsų dienos kaip šventė", kurį ves Martynas Starkus. Iš sporto ir kelionių temų šoktelėjusio vyro naujas amplua netikėtas ne tik žiūrovams, bet, matyt, ir jam pačiam. O jo kelionių draugas žurnalistas Vytaras Radzevičius užsisėdės sporto sektoriuje – pirmadieniais pristatys ryškiausius savaitės sporto įvykius. Beje, šį sezoną taip pat bus rodomos laidos apie jųdviejų kelionę po Kiniją.

Trečioji sezono naujiena – gamtos ir gamtosaugos žinių laida viktorina "Gamtos kodas". Jos vedėjas – biologijos mokslų daktaras Rolandas Maskoliūnas laidoje taip pat paskelbs ekologinių filmų konkursą, o geriausi kūrėjai gaus galimybę su profesionalais sukurti aštuonis dokumentinius filmus.

Žinių žaidimą studentams pasiūlys istorikas Alfredas Bumblauskas. Laidoje "Lietuvos universitetų žinių lyga – ateities lyderiai" varžysis keturiolikos šalies aukštųjų mokyklų komandos.

O naujiena mažiesiems – vietoj senbuvės "Tele bim-bam" šeštadieniais juos džiugins "Linksmoji šeimynėlė" – nuotykių patiriančios ir apie juos pasakojančios lėlės.

Lietuvos televizijos sezonas – nuo rugsėjo 13-osios.


Šiame straipsnyje: LRT sezonas

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių