Los Andžele - pirmasis pasaulyje koncertas tik vegetarams

Netrukus išsipildys sena garsaus muzikanto Steveno Patricko Morrissey svajonė – kovo 1 d. Los Andželo Staples centre įvyks pirmasis pasaulyje vegetarų koncertas. Kultinės grupės „The Smiths" vokalistas jau seniai pats yra vegetaras ir aktyvus gyvūnų teisių gynėjas.

Huffingtonpost.com jis teigė, kad surengti koncertą vegetarams jo sena svajonė. Ankstesni bandymai atsiremdavo į finansinius sunkumus, nes koncertų organizatoriai teigė, kad tai nuo koncerto atbaidys potencialią žiūrovų dalį.

Anksčiau S. P. Morrissey yra surengęs kelis koncertus vegetarams, bet jie buvo skirti mažoms auditorijoms. Pirmą kartą koncertas bus surengtas plačioms masėms.

Kodėl koncertas „vegetariškas„? Pirmiausia dalis pelno bus skirta tarptautinei organizacijai kovojančiai už gyvūnų teises “PETA„. Organizatoriai taip pat prašo, kad į koncertą atvyktų tik vegetarišką mitybą propaguojantys žiūrovai, nes Taip pat koncerto metu, visame Staples centre bus uždarytos mėsos patiekalais prekiaujančios maitinimo įstaigos, įskaitant ir „McDonalds“ kavinė. Derybos dėl pastarosios laikino uždarymo nukėlė koncerto pradžią kelis mėnesius. Prieš tai uždaryti „McDonalds„ restoraną reikalavo seras Paulas McCartney, bet „The Beatles“ veteranui nepavyko to išsireikalauti.

Spaudos pranešime S. P. Morissey teigia, kad reikalavimas neprekiauti mėsa jo koncerto metu yra „ne mano asmeninė pergalė, bet pergalė už gyvūnus".

Dainininkas pasakojo, kad pats vegetaru tapo būdamas maždaug 11-12 metų. Jo mama buvo uoli vegetarė ir už vegetarišką mąstyseną jis dėkoja būtent jai.

Koncerto metu bus atliekamos ir populiarios „The Smiths„ dainos. Greičiausiai labiausiai gerbėjai laukia „Meat is Murder“:



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių