Londone šįvakar - filmo apie lietuvius Anglijoje premjera

Lietuvos ambasadoje Londone šiandien 19 val. įvyks vaidybinio filmo „Brolio įvartis“ ("Brother‘s Goal") apie lietuvius Rytų Anglijoje premjera.

 

Režisierių Jamie Quantrillo ir Guy Myhillo trumpametražiame filme pasakojama lietuvių, brolio ir sesers, atvykusių į Jungtinę Karalystę pamatyti savo mėgstamos futbolo komandos žaidimą, istorija.

 

Brolio įvartis“ įgarsintas lietuvių kalba. Filmą prodiusavo „SeaChange Arts“ ir „First Light Movies“. Po premjeros filmas bus rodomas įvairiuose festivaliuose ir renginiuose.

 

Vakaro metu bus parodyti ir lietuvių, kurie prisidėjo prie filmo kūrimo, sukurti vaizdo klipai. Kuriant filmą dalyvavo septyni Rytų Anglijos Norfolko grafystės Didžiojo Jarmuto ir Noridžo miestuose gyvenantys 16-18 metų lietuviai.

  

Režisierius J.Quantrillas taip pat parodys savo 2007 metais sukurtą vaidybinį filmą „Kritimas“ („A Fall“). Jame pasakojama apie 1965 metų audrą, kurios metu žuvo milijonai paukščių. Filme vaidina lietuvių dainininkė Vida Snečkuvienė.

 

Šiuo metu J.Quantrillo kuria dar vieną filmą apie lietuvius. Naujajame „SeaChange Arts“ projekte bus pasakojama talentingo Lietuvos smuikininko ir jo šeimos kelionės į Jungtinę Karalystę istoriją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių