LNK „Supertorto“ peilis - A.Lelkaičio rankose

Artėjantis ruduo - laikas, kai naujiems iššūkiams ryšis ne tik laidų vedėjai, bet ir prodiuseriai. Naujas LNK sezonas - išbandymas ir žinomam  žurnalistui Audriui Lelkaičiui, kuris debiutuoja kaip pramoginės laidos „Supertortas“ prodiuseris. 

A.Lelkaitis savo karjerą pradėjo dar 1994-aisias „LitPoliinter| televizijoje kaip reporteris, 1996-1998 m. buvo Radijo stoties M-1 žinių redaktorius, 1998-2001 m. - LNK žinių prodiuseris, 2001-2006 m. Lietuvos televizijos žinių tarnybos vadovas. Nuo 2006 m. dėstė VU ir vadovavo lavinimosi kursams.

Būti TV prodiuseriu - naujas tavo gyvenimo iššūkis?

Visuomet stengiuosi mokytis, mokytis ir dar kartą mokytis. Po to... išgeriu alaus. Garsusis britų filosofas Alanas Wattsas berods yra pasakęs: "Žmogus bent valandą per parą turi išprotėti, kitaip jis tampa nelankstus ir gyvenimo smūgiai gali jį nulaužti".

Džiaugiuosi, kad atėjo laikas, kai įgyvendiname japonų idėjas. Tai rodo, kad nelabai toli nuo jų esame, o gal, kai kuriais atvejais, juos net ir lenkiame. Daugelis žiūrovų neįsivaizduoja, kokia konkurencinga Lietuvos rinka ir kiek čia padaroma užsieniečių akimis neįmanomomis sąlygomis. Smagu bendradarbiauti su talentingais LNK žmonėmis, kuriuos, beje, pažįstu nuo seno. Juk savo, kaip žurnalisto karjerą pradėjau dar LitPoliinter laikais (vėliau LitPoliinter tapo LNK).

Daugiau nei dvylika metų dirbai rimtame žurnalistikos žanre, TV žiniose, vadovavai Žinių tarnyboms. Kodėl pereini prie pramogos?

Pramoga yra toks pats rimtas žanras, tik už kadro (juokiasi) Visuomet maniau, kad žmonės, skaidrinantys kitiems nuotaiką, dirba ne ką mažiau svarbų darbą. Teisybę pasakius, imtis tokios laidos apsisprendžiau vos pamatęs japonų "Asahi" televizijos laidą ("Supertortas" daromas pagal jų licenciją), nes atmosfera joje buvo fantastiškai džiugi. Kiek suprantu, žmonės krizės metu planuoja taupyti maisto, drabužių ir pramogų sąskaita. Tai va, pramogą jiems pasiūlysime nemokamai. „Supertorto“ pavadinimą pasirinkome todėl, kad visos mūsų viešnios sėdės puošniose torto dekoracijose.

Prajuokinti, pralinksminti - daug sunkiau?

Kaip sako scenaristai, drama - pavyksta visada, o juokauti... sunku. Tačiau kurdami "Supertortą" turime keletą privalumų: japonų patirtį (laida "Ranking the Stars" kuriama nuo 2004-ųjų ir jos reitingai išlieka aukšti), nuostabias linksmų plaučių dalyves, bei charizmatiškąjį vedėją Algį Ramanauską - Greitai. Manau, kad šis mišinys išties yra grėsmingas konkurentams, tačiau, dirbame ne jiems, o žiūrovams.

"Supertortas" - japonų televizijos formatas. Kodėl būtent jį pasirinkai kurti kaip pirmąjį savo darbą?

Dėl nepaprastai linksmos atmosferos. Laidos esmė - linksmas grupės reitingavimas. Laida sukonstruota bene idealiai. Tai televizijos pasaulyje vadinama "formatu". Jei bandytum pakeisti nors vieną elementą - viskas sugriūtų kaip kortų namelis. Būtent todėl ši laida gali būti gaminama ir Japonijoje, ir Olandijoje, ir Vokietijoje, ir Belgijoje ir pan. Visur žmonės panašūs, visur panašiai reaguoja. Manau, kad laida suteiks daug malonumo ir intrigos Lietuvos žiūrovams.

Ar tave patį domina įžymybių gyvenimo naujienos?

Lietuva - tokia maža šalis, kad visi apie visus žinome. Man tik gaila, kad įžymybės per mažai mušasi (juokauju, žinoma). Tiesa, kartais stebina, kai pats žmogus save pavadina "žvaigžde". Kaip sako vienas mano pažįstamas, visiems būtų geriau, jei žmonės mažiau susireikšmintų. Džiaugiuosi, kad į laidą eis žmonės, kuriems nesvetima saviironija ir humoro jausmas.

"Supertortą" dalyvays daug žinomų ir gražių moterų. Jau nemažai sutiko. Kurios įžymybės sutikimu dalyvauti "Supertorte" didžiuojiesi?

Absoliučiai visomis, nes tai yra fantastiškos asmenybės. Tarp jų - Ilona Penkauskienė, Laima Tamulytė (Mama Rock'n'Roll), Lina Žvirblytė, Ingrida Kazlauskaitė...

Ar į "Supertortą" pakviesi savo buvusią gyvenimo moterį - fotomenininkę Vaivą Abromaitytę? 

Su Vaiva likome draugais, ir viliuosi, kad ji savo įtemptoje darbotvarkėje ras laiko atvykti į laidą.


Šiame straipsnyje: Audrius LelkaitisSupertortas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių