LNK ir Savanorių centras vėl ieško auksaširdžių

LNK su Savanorių centru vėl pradeda grandiozinį projektą „Auksinė širdis“ ir kviečia savo kolektyve ieškoti auksaširdžių.

Iškilmingoje ceremonijoje bus pagerbti ir apdovanoti žmonės, kurie metai iš metų savanoriškai daro gerus darbus, nereikalaudami jokio atlygio.

Prestižinis renginys, kuriuo siekiama pagerbti labiausiai nusipelniusius šalies savanorius, nevyriausybines organizacijas, bendruomenes, rengiamas jau penktą kartą.

2006 m. VšĮ „Savanorių centro" pradėta organizuoti ir Jungtinių Tautų organizacijos pripažinimą pelniusi Tarptautinė savanorių diena šiemet bus paminėta VšĮ „Savanorių centro" organizuojamoje iškilmingoje „Auksinės širdies" apdovanojimų teikimo ceremonijoje per LNK.

Nominantus atrenka garbinga žymių žmonių komisija: pirmininkas žurnalistas Algimantas Čekuolis, žurnalistas Henrikas Vaitiekūnas, kunigai Ričardas Doveika ir Tomas Šernas, „Ąžuoliuko“ choro vadovas Vytautas Miškinis, Vilniaus greitosios medicininės pagalbos ligoninės Priėmimo skyriaus vedėjas Michail Braverman, TV laidų - renginių vedėjas Rolandas Vilkončius, atlikėjas ir TV laidų vedėjas Marijonas Mikutavičius. Nominantus pristatantys reportažai ir iškilminga ceremonija bus rodoma per LNK televiziją.

Dabar LNK ir Savanorių centras kviečia surasti didžiausius mūsų visuomenės auksaširdžius.

Kandidatus apdovanojimams, pretenduojantiems tapti valstybinės reikšmės projektu, kviečiama siūlyti pagal šias nominacijas:

1. 2010 metų Auksinės širdies organizacija
Nevyriausybinė organizacija, įtraukusi daugiausia savanorių, vykdanti pilietinę, socialinę, švietėjišką, kultūrinę veiklą arba savanoriškais pagrindais įgyvendinusi originaliausią projektą.

2. 2010 metų Auksinės širdies bendruomenė
Vietos bendruomenė, savanoriškais pagrindais aktyviai vykdanti socialinę, kultūrinę, švietėjišką veiklą.

3. 2010 metų Kilnioji auksinė širdis
Asmuo, aktyviai skleidžiantis savanorystės idėjas.

4. 2010 metų Pasaulio auksinė širdis
Pagal įvairias tarptautines programas užsienyje savanoriavęs savanoris lietuvis ar Lietuvoje savanoriaujantis užsienietis.

5. 2010 metų Auksinė širdelė
Nuo 14 iki 18 metų amžiaus savanoris už aktyvią savanorišką veiklą.

6. 2010 metų Jaunoji auksinė širdis
Nuo 18 iki 30 metų amžiaus savanoris už aktyvią savanorišką veiklą.

7. 2010 metų Taurioji auksinė širdis
Nuo 30 iki 60 metų amžiaus savanoris už aktyvią savanorišką veiklą.

8. 2010 metų Didžioji auksinė širdis
Nuo 60 metų amžiaus savanoris už aktyvią savanorišką veiklą.

Laureatai bus pagerbti specialiai šiems apdovanojimams sukurtomis Auksinėmis širdimis. LNK ir Savanorių centras kviečia likti neabejingiems ir įvertinti savo kolegų indėlį į organizaciją, bendruomenę. Kiekvienai organizacijai ar bendruomenei garbė tapti šių apdovanojimų laureate ar turėti Auksaširdį savo kolektyve.


Šiame straipsnyje: Auksinė širdis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių