„Liūdni slibinai“ laikinai emigruoja į Londoną

Antrąjį albumą įrašinėjantys ir pavasarinio įkvėpimo liūdesiui ieškantys „Liūdni Slibinai“ ketina laikinai emigruoti į Londoną. Visą pavasarį kvietusi savyje ieškoti Maironio ir nepailstamai tautą raginanti grupė gegužės 30 d. surengs koncertą Londono klube „Fiddlers Elbow“.

„Sako, kad Londone irgi yra liūdesio, o kai kuriems ten per daug džiaugsmo. Todėl vyksime tėvynės liūdesio paskleisti ir naujo, užsienietiško liūdesio paragauti“, - teigia alternatyvaus grožio ir gilios minties grupės „Liūdni Slibinai“ narys Vaidas Kublinskas.

Pavasario pradžioje „The Cave Gallery“ turėjęs įvykti „Liūdnų slibinų“ koncertas dėl organizacinių nesklandumų buvo atšauktas. Jausdami pareigą ir norą nepalikti savo tautiečių svetimame krašte be liūdnomis melodijomis skambančio gimtinės šauksmo, „Liūdni Slibinai“ pasiryžo atvykti į Jungtinę Karalystę kas benutiktų.

Aistė Lasytė vis dar nori pasivažinėti metro, Vaidas Kublinskas „išbandyti“ savo alternatyvų grožį kitame margojo pasaulio krašte, o Dominykas Vaitiekūnas svajoja pasijausti dar didesne žvaigžde didesnėje šalyje. „T.Ė.T.Ė“ apdovanojimų „Tautos balso“ nominacijoje laimėję „Liūdni slibinai“, sugrįžę iš Jungtinės Karalystės ketina dalintis liūdesiu vasarą važiuodami per lietuvišką žemę.

Koncertuose klausytojų lauks krūtinę atveriančios dainos iš pirmojo grupės „Albumo, raginančio tautą“ bei iš šį rudenį pasirodysiančio naujojo albumo, kurio pavadinimas kolkas kruopščiai slepiamas. Liūdnasis trigalvis mitologinis darinys, kaip jau tapo įprasta, artistiškai ir originaliai apdainuos visuomenės ir žmogaus problemas K. Donelaičio, K.Binkio, J. Marcinkevičiaus ir paties Maironio žodžiais.

Labai išgarsėjęs, bet vis dar toks pats mažas Dominykas Vaitiekūnas atėjusiems į koncertą atskleis savo šokio judesius. Moters naštą nešanti Aistė Lasytė scenoje taps maironiška pievų karaliene,o niekuomet nejuokaujantis, bet visuomet juokingas Vaidas Kublinskas pademonstruos puikiai išmoktą „nardymą nuo scenos“.


Šiame straipsnyje: liūdni slibinai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių