Lietuvos kultūros sostinė Telšiai kviečia į atidarymo šventę

  • Teksto dydis:

Spalvingas menininkų kūrinys

Nepamirštamą reginį žada ir menininkai Vesta Obolevičiūtė, kuri vizualizuos LED ekraną, ir Kazimieras Inčirauskas, kuris animuos logotipą. Žadama, jog bus daug nepamirštamų akimirkų, intriguojanti paslaptis saugoma iki pat atidarymo.

„Jau beveik keturis dešimtmečius gyvenu ir kuriu erdvėje, kuri įpareigoja ir skatina gyventi spalvotai. Tą ir darau. Man įdomi ši erdvė, stovinti ant septynių kalvų. Žemaitijos sostinė, menų miestas, kurio istorija, įvaizdis ir tapatybė jau daugybę šimtmečių kuriama įvairiausių asmenybių. Stebiuosi, didžiuojuosi ir mokausi iš tų Telšius garsinančių žmonių, kurie balandžio 15-ąją sugrįžta savo talentu nuspalvinti ir karūnuoti Telšių – kultūros sostinės 2016 m. Jų meilė gimtajam miestui tikrai yra veiksmas. Ačiū jiems, kad dalinasi su mumis tuo, kas yra vertingiausia – meile ir patriotizmu“,– sakė Telšių Žemaitės dramos teatro režisierė ir Telšių – Lietuvos kultūros sostinės vyriausioji režisierė Laimutė Pocevičienė.

Telšių rajono savivaldybės meras Petras Kuizinas visus išvykusius telšiškius kvietė balandžio 15-ąją sugrįžti namo, ragino gyventojus ir miesto svečius atvykti į atidarymo renginį „Sugrįžimai“ bei dalyvauti kituose Lietuvos kultūros sostinės 2016 m. renginiuose.

Skirtingą sritį kuruoja Lietuvos kultūros sostinės 2016 m. ambasadoriai – iš Telšių krašto kilę žinomi ir Lietuvos kultūrai bei sportui nusipelnę žmonės: Šokio ambasadorius baleto primarijus Nerijus Juška, Literatūros ambasadorė profesorė Viktorija Daujotytė, Muzikos ambasadorius profesorius Donatas Katkus, Vizualiųjų menų ambasadorius profesorius Algirdas Žebrauskas, Etnokultūros ambasadoriai etninės kultūros puoselėtojai, televizijos laidų vedėjai Loreta Sungailienė, Stanislovas Kavaliauskas, Sporto ambasadorius Lietuvos krepšinio trenerių asociacijos Garbės prezidentas, Lietuvos krepšinio federacijos vykdomojo komiteto narys, LR Seimo narys Vydas Gedvilas, Teatro ambasadorė kino ir teatro aktorė Nijolė Narmontaitė



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių