Lietuvos kultūros sostinė Telšiai kviečia į atidarymo šventę

  • Teksto dydis:

Gausus būrys iškilių žmonių

Teatro ambasadorė Nijolė Narmontaitė, paklausta, kokios mintys aplanko grįžtant į Žemaitijos sostinę, kalbėjo: „Tai, kad pasakysiu, jog Telšiai – gražiausias pasaulio miestas, nenustebinsiu nieko, bet tai yra mano „dūšios“ miestas, tai yra mano šaknys. Kiekviena gatvelė, kiekvienas namukas, geležinkelio stotis, ežeras, bažnytėlė, kapinės… Tai yra taip mano, kad be šito aš net neįsivaizduoju savęs. Dėl to aš labai labai branginu savo miestą, visiems apie jį pasakoju ir sakau, kad esu laimingas žmogus, jog gimiau šioje vietoje, o ne kur kitur. Sugrįžimas namo man yra šventė“.

„Sugrįžimuose“ susitelks, savo talentą bei jėgas atiduos įžymūs iš Žemaitijos sostinės kilę arba Telšiuose gyvenę menininkai, specialiai šiai progai sukūrę įvairius muzikos ir šokio projektus. Gros „gyva“ tik šventei suburta buvusių telšiškių instrumentinė grupė: Eugenijus Jonavičius (gitara), Donatas Bukauskas (trombonas), Paulius Stonkus (bosinė gitara), profesorius Saulius Šiaučiulis (klavišiniai), Kasparas Petkus (mušamieji).

Renginį papuoš klasikinės muzikos styginis kvartetas, vadovaujamas profesoriaus Donato Katkaus. „Telšiai yra mano mamos miestas. Ir jis išskirtinis. Aš – kaunietis, bet vasaras praleisdavau kaime prie Sedos. Važiuodavome į Telšius, į turgų. Čia gyveno labai daug mūsų giminių, su jais susitikdavome. Telšiai mano gyvenime turi didelę reikšmę. Kai pasakiau, kad esu žemaitis, iškart buvau pakviestas tapti Telšių – Lietuvos kultūros sostinės 2016 m. ambasadoriumi. Tapau juo dėl to, kad dvasioje esu telšiškis, mano draugai telšiškiai. Vienas jų – Alfredas Bumblauskas. Kai pasiūlė tapti Muzikos ambasadoriumi, nesudvejojau nė sekundės. Man buvo didelė garbė. Pagalvojau, kad pagaliau grįšiu į Telšius kaip tikras žemaitis“,– džiaugėsi profesorius Donatas Katkus.

Koncerte dainuos aktorė ir dainininkė Rasa Rapalytė, etnomuzikologė Loreta Sungailienė, profesorė Sabina Martinaitytė su auklėtine Monika Pleškyte, šoks baleto primarijus Nerijus Juška su balerina Kristina Tarasevičiūte bei Lietuvos sportinių šokių čempionai Ieva Urbonaitė ir Joris Sangavičius.

Atidarymo renginį ves kino ir teatro aktorės Nijolė Narmontaitė ir Valda Bičkutė, profesorius Alfredas Bumblauskas, renginių vedėjas Mindaugas Stasiulis. „Iki mokyklos baigimo gyvenau už 23 kilometrų nuo miesto. Telšiai visada man buvo labai svarbus tikslas. Nežiūrint, ar tai buvo „kvaso“ (giros) iš statinės ant ratų ragavimas prie stoties, ar plaučių nuotrauka poliklinikoje, garintų džinsų pirkimas komercinėje parduotuvėje ar mane žavėdavęs ir jaudindaęs skaitovų konkursas. Telšiai man buvo galimybė pabėgti iš pievų į civilizaciją. Vėliau traukinys mane išvežė į Vilnių, bet, pasirodo, kišenėje gulėjo ir atgalinis bilietas balandžio 15-ąjai dienai“,– sugrįžti į Telšius – Lietuvos kultūros sostinę 2016 žadėjo Mindaugas Stasiulis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių