Lietuvos kultūros sostine tapusi Marijampolė kviečia iš arčiau pažinti miestą

2018-aisiais Marijampolė paskelbta Lietuvos kultūros sostine. Miestas taip pat kartu švenčia Lietuvos valstybės atkūrimo 100-metį. Marijampolė šiemet įgyvendina programą „Laikas keičiasi ir keičia“, kurioje numatytos keturios muziką, meną ir literatūrą, medijų meną, turizmą ir miesto erdves jungiančios dalys: „Istorija ir pažinimas“, „Pasaulis yra atspindys“, „Susitikime čia“, „Šventė ir erdvė.“

Marijampolę siekiama pristatyti kaip istorinį Lietuvos kultūros ir švietimo centrą, priminti Sūduvos sostinės vaidmenį tautinio atgimimo ir valstybingumo kelyje bei įrodyti, kad laikas gali tapti miesto istoriją ir ateities vizijas jungiančiu elementu, formuojančiu drąsaus, inovatyvaus ir kūrybingai savo ateitį kuriančio miesto įvaizdį.

Suplanuota daug tradicinių ar specialiai Kultūros sostinės metams skirtų renginių, kurie turėtų paskatinti atrasti Marijampolę iš naujo kaip šiuolaikišką, kūrybingą ir tolerantišką miestą.

Marijampolės merė Irena Lunskienė LRT TELEVIZIJOS laidoje „Labas rytas, Lietuva“ primena, kad šį ketvirtadienį prasideda pagrindiniai miesto renginiai, kurie padės pritraukti turistus į atgyjančią Marijampolę.

Penktadienį gyventojai ir miesto svečiai išvys 100 vėliavų eiseną, koncertuos orkestras, vyks sveikatingumo mugė. „Įvairiausių užsiėmimų ras visa šeima: vyks bėgimas už  Marijampolę, kuris sutraukia daug šio sporto gerbėjų, taip pat vyks parodų, „Cukrinio festivalio“ atidarymas, kuris taip pat sukviečia daug šeimų, jaunimo“, – intrigavo merė.

Išsamiau apie šventinius metus – įraše.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių