Lietuvos grafitininkas E. Zacharevičius neįleistas į Malaiziją

  • Teksto dydis:

Lietuvos grafitininkas Ernestas Zacharevičius dėl nepaaiškintų priežasčių nebuvo įleistas į Malaiziją, ketvirtadienį pranešė šios šalies žiniasklaida.

Kaip rašo Malaizijos bulvarinis dienraštis „The Star“, sienų piešiniais Penange ir kitur garsėjantis E. Zacharevičius socialinėje žiniasklaidoje pranešė, kad nebuvo įleistas ir dabar yra Singapūre.

„Dabar esu Singapūre ... Žinau, kad visi nerimauja, tad pranešu jums visiems, kad esu gyvas ir sveikas, Singapūre kvėpuoju šviežiu laisvės oru. Būsiu čia, kol išsiaiškinsiu, kur vyksiu toliau. Bet kol kas, galvoju, kurį laiką laikysiuosi atokiau nuo Malaizijos“, – savo „Instagram“ paskyroje parašė jis.

E. Zacharevičius, kuris šiais metais turi vesti malaizietę, sakė, kad jam nebuvo nurodyta atsisakymo jį įleisti į šalį priežastis.

„Antspaudas mano pase neleidžia man atvykti į Malaiziją. Niekas nepatikslino, kodėl ir kuriam laikui“, – sakoma cituojamoje jo žinutėje, kurioje nenurodoma, kada ir kur incidentas įvyko.

26 metų E. Zacharevičius yra susižadėjęs su konkurso „Azijos topmodeliai“ (Asia’s Next Top Model) laimėtoja Sheena Liam (Šina Lajem), pora šių metų viduryje turėtų susituokti.

Naujienų portalas „Malaysiakini“ nurodė mėginąs susisiekti su Imigracijos departamentu ir paprašyti paaiškinimo.

Kontroversijos E. Zacharevičiui nėra naujiena. 2013 metais jis savo populiariu tykojamos „Lego“ figūrėlės piešiniu supykdė Džohor Bahru miesto tarybą, o 2014 metais buvo skundžiamasi dėl jo piešinio Ipe, vaizduojančio kavą siurbčiojantį senį, kuris esą primena velionį Malaizijos komunistų lyderį Chiną Pengą (Činą Pengą).

Po pietų paskelbtame pareiškime parlamento narė Teresa Kok paragino vicepremjerą ir vidaus reikalų ministrą Ahmadą Zahidą Hamidi (Ahmadą Zahidą Hamidį) paaiškinti draudimo E. Zacharevičiui atvykti priežastis.

„Gražūs ir įspūdingi sienų piešiniai, Zacharevičiaus sukurti Džordžtauno paveldo anklave, padėjo pritraukti daug šalies ir užsienio turistų į Penangą ir Malaiziją. Malaizijos vyriausybė, ypač – Turizmo ir kultūros ministerija, večiau įvertintų Zacharevičių dėl jo sienų piešinių, kurie sustiprino Džordžtauną kaip svarbų turistų traukos (centrą)“, – sakė parlamentarė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kaunietis

Kaunietis portretas
Malaizijos Solomonas
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių