Lietuvoje populiarėja knygų labdara

Labdara gali turėti įvairių formų, o knygos – ne išimtis. Tokios labdaros akcijos vaikams, kai dovanojamos knygos, Lietuvoje vykdomos jau kurį laiką, o prie jų prisideda vis daugiau žmonių bei verslo bendrovių.

Vaikams skirtų dovanojamų knygų buvo galima rasti ir per šių metų knygų mugę, pavyzdžiui, leidykla „Versus aureus“ Vilniaus miesto savivaldybei padovanojo 1080 knygų. Tai įvairių žanrų – pažintinės, poezijos, biografinės – knygos, romanai, pasakų rinkiniai. Knygos pasieks vaikų globos namuose gyvenančius vaikus, dienos centrus, taip pat daugiavaikes ir įsivaikinusias šeimas.

„Žinoma, niekas neatstos nei mamos, nei tėčio, bet kai būna labai sunku, gali paskaityti kažkokią gerą, ramią istoriją (...). Tad literatūra galima užpildyti bent jau kažkokią dvasinę tuštumą“, – teigia leidyklos „Versus aureus“ direktorius Artūras Mickevičius.

Labdara knygomis turi ir pridėtinę, šviečiamąją vertę. Labdaros ir paramos fondas „Švieskime vaikus“ nuo 2013-ųjų dideliais tiražais leidžia vaikams skirtas knygas, tarp jų – ir pripažintas metų geriausiomis. Knygos pasiekia tiek didžiuosius miestus, tiek tolimus Lietuvos kampelius.

Tiesa, vienas iš fondo steigėjų Ramūnas Karbauskis skundžiasi, kad vaikai knygas skaityti nustojo, o kitas fondo steigėjas Andrius Mamontovas sako, kad fondo tikslas vaikus su knyga supažindinti prieš jiems atsisėdant prie kompiuterių. Ano jo, taip galima prisidėti prie pasirinkimų ateityje.

„Tai – tiesioginė investicija į mūsų šalies ateitį. (...) Dažniausiai sėkmingiausiai susiklosto gyvenimai tų, kurie skaitė knygas“, – sako A. Mamontovas.

Knygų mugė – ne vienintelė proga prisidėti prie labdaringos literatūros sklaidos. Vaikų švietimo ir ugdymo misija prieinama ne tik fondams ar leidykloms, bet ir kiekvienam mūsų.

Daugiau video reportaže.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių