Lietuvoje koncertuos Prancūzijos muzikos simbolis AIR

11 metų pasaulinės šlovės, sero Eltono John'o komplimentai, meiles himnu tapusi daina „All I Need”, per dešimt milijonų parduotų įrašų...

O kur dar nepamirštamas kino filmo „The Virgin Suicides” garso takelis, bendradarbiavimas su kultiniu italų rašytoju Alessandro Baricco. Be to, jie yra žinomos Holivudo režisierės Sofia Coppola muzikinės mūzos. Apie šią grupę galima rašyti labai, labai daug, bet užtenka paminėti tik tiek AIR - tai Amour, Imagination, Rêve, arba lietuviškai - Meilė, Vaizduotė ir Sapnai.

Atrodo, kad gruodžio 9 d. išsipildys daugybės Lietuvos elektroninės muzikos gerbėjų svajonė. Sostinės „Ūkio banko teatro arenoje” savo pirmąjį koncertą mūsų šalyje surengs viena garsiausių Prancūzijos grupių - AIR. Duetas su grupe į Vilnių atvyks pristatyti gyvai tik spalio mėnesį pasirodysiančio naujojo albumo „Love 2” bei sugroti garsiausių savo dainų.

Elektroninės muzikos klasikui Jean Michel Jarre  prilyginami AIR - tai prancūzų Nicolas Godin ir Jean-Benoît Dunckel duetas. Per trylika metų septynis išskirtinius albumus išleidę atlikėjai  tapo ne tik viena populiariausių Prancūzijos grupių, bet ir vienu žymiausiu dešimtmečio prancūzų modernios kultūros simboliu.  

Iškalbinga, kad 1998-aisiais pasirodęs debiutinis AIR albumas „Moon Safari” buvo parduotas net 5,5 milijonų tiražu. Būtent šiame diske buvo galima išgirsti tris hitus, kurie per tv ir radiją yra grojami ligi šiol: „Kelly Whatch the Stars”, „Sexy Boy” ir „All I Need”. Pastaroji kompozicija   yra tapusi kone vizitine AIR kortele, daugelyje apklausų ji patenka tarp geriausių meilės himnų. Tačiau tai buvo tik pradžia.

Pačios tikriausios muzikos žvaigždės David Bowie ir „Depeche Mode“ charizmatiškų kūrėjų ėmė prašyti remiksų, o prodiusuoti savo albumo juos nusisamdė garsioji Prancūzijos aktorė Charlotte Gainsbourg. Dueto muzika dažnai skamba ne tik per madų kolekcijų pristatymus Niujorke, Paryžiuje, Londone ar Milane, bet ir reklamose bei garsiausiuose kino filmuose.

Pirmieji bilietai į AIR koncertą, kainuojantys 59 Lt, parduodami visose TIKETA LT kasose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių