Lietuvoje gyvenantį belgų gitaristą nustebino koncerte gauta gėlė

  • Teksto dydis:

Gitaristas ir kompozitorius Chrisas Ruebensas, didžiąją gyvenimo dalį praleidęs Belgijoje, jau kurį laiką gyvena Lietuvoje ir groja Baltijos gitarų kvartete. Mūsų šalyje pritapęs ir sklandžiai lietuviškai kalbantis užsienietis sako nebematantis skirtumų tarp dviejų valstybių, tik prisimena buvęs maloniai nustebintas Lietuvos publikos įpročių.

„Iš pradžių atrodė, kad Lietuva – visiškai kitokia šalis, nei Belgija. Tačiau kuo ilgiau čia gyvenu, tuo labiau atrodo, kad viskas yra panašu. Dabar beveik nebematau skirtumų tarp šių dviejų valstybių. Maistas taip pat panašus. Nors Belgijoje gal kiek skanesnis“, – juokauja gitaristas.

Ch. Ruebensas tikina didelių skirtumų tarp Belgijos ir Lietuvos publikos taip pat nepastebintis. Tiesa, vienas pirmųjų koncertų Lietuvoje jam tapo įsimintinas dėl netikėtai gautos gėlės.

„Mane labai nustebino, bet ir labai patiko tai, kad grojau koncerte ir jo vidury prie manęs priėjo mergaitė su gėle. Pas mus taip nebūna net po koncerto. Tiesa, kartais nedidelės dovanėlės įteikiamos po koncerto, kai sėdime kavinėje prie taurės vyno. Tačiau koncerto metu gauta gėlė įkvepia. Tikrai labai smagu“, – pasakoja gitaristas.

Visą interviu stebėkite LRT KULTŪROS laidos „Visu garsu“ reportaže.


Šiame straipsnyje: undefined

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių