Lietuvoje atsirado knygų nuomos paslauga

Keliuose Lietuvos knygynuose atsirado nauja knygų nuomos paslauga. Perskaityti norimą knygą ir ją grąžinti po poros savaičių galima vos už kelis eurus.

„Išsinuomoti gali atėjęs į knygyną. Kaip ir įprasta, išsirenki knygą, sumoki iš pradžių visą knygos sumą, kurią atgauni, kai po dviejų savaičių ar mažiau atneši knygą. Tiesa, nuskaičiuojamas dviejų eurų mokestis už nuomą“, – nuomos sistemą pristato knygyno įkūrėjas Martynas Galkus.

Paslauga Lietuvoje dar nėra plačiai žinoma ir teikiama. Tačiau tokia nuoma užsiimantys žmonės stengiasi populiarinti šią paslaugą ir tikisi, kad knygas besinuomojančių žmonių bus vis daugiau.

„Idėja kilo galbūt iš to, kad pasitaikydavo žmonių, kurie pirkdavo knygas, o po kažkiek laiko grąžindavo jas mums. Šiaip yra tokia problema bibliotekose – naujausių knygų trūksta, prie jų yra labai ilgos eilės, tai iš to ir kilo tokia idėja“, – pasakoja knygyno direktorė Marija Kašnikova.

Daugiau apie visą tai – įraše.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tai kad

Tai kad portretas
nesinori už kažkieno kito jau nučiupinėtą knygą visos kainos mokėti... Biblioteka - kitas dalykas, kaip ir antikvarinis knygynas. Jei aš perku naują knygą (o perku jų tikrai nemažai, tik pastaruoju metu dažniau parsisiunčiu iš užsienio, nes rasti ką nors tikrai vertingo lietuvių kalba kuo toliau, tuo sunkiau, ypač vertimai klaikūs, tad geriau skaityti originalus), tai pageidauju turėti tikrai naują knygą. O jei nusprendžiu, kad kažkokios knygos man nebereikia, tai atgal į knygyną nenešu, dovanoju kokio nors kaimo bibliotekai. Nebent tekstas toks siaubingas, kad dovanoti gėda, tada belieka išmesti...

nenauja

nenauja portretas
prieš kažkiek metų buvusioj "Redos" parduotuvėj tokia paslauga buvo ir gana sekminga iki kažkam užkliuvo. Nepamenu tiksliai litas lyg tai kainavo
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių