Lietuva pakviesta tapti pagrindine Leipcigo knygų mugės viešnia

  • Teksto dydis:

Lietuva pakviesta tapti pagrindine Leipcigo knygų mugės viešnia 2017 metais.

Šią savaitę Kultūros ministerijoje lankęsis Leipcigo knygų mugės direktorius Oliveris Zille (Oliveris Zilė) pristatė šią mugę, vykstančią gyventojų skaičiumi į Vilnių panašiame Leipcige, ir pakvietė Lietuvos kultūros ministrą apsilankyti mugėje kitų metų kovo mėnesį.

„Džiaugiuosi, kad Lietuva turės puikią progą garsiojoje Leipcigo knygų mugėje pristatyti ne vien savo literatūrą ir leidybą, bet ir kultūrą plačiąja prasme“, –  sakė kultūros ministras Šarūnas Birutis.

Leipcigo knygų mugė yra didžiausia knygų mugė Vokietijos rytuose, atvira lankytojams, kaip ir Vilniaus knygų mugė. Ji tapo didžiausia knygų muge Vokietijoje 1632 metais, kai pristatomų knygų skaičiumi aplenkė knygų mugę Frankfurte. Šioje pozicijoje išbuvo iki 1945 metų, kai Frankfurto knygų mugė atgavo prarastą poziciją, pabrėžia Kultūros ministerija.

Kasmet vykstanti mugė sutraukia beveik 240 tūkst. mugės ir festivalio „Leipcigas skaito“ lankytojų iš visos Vokietijos, taip pat Austrijos ir Šveicarijos. Iš 175 tūkst. lankytojų, atvykstančių į Leipcigo parodų centrą, 53 tūkst. mugėje lankosi verslo reikalais, 29 tūkst. yra mokytojai ir dėstytojai.

Šiemet Leipcigo mugėje buvo akredituota daugiau nei 2700 žurnalistų.


Šiame straipsnyje: Leipcigasmuzikaknygos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių