Lietuva ir Ukraina kartu švęs Gatvės muzikos dieną

  • Teksto dydis:

Rytoj Vilnius, kaip ir kiti 17 aktyvių Lietuvos miestų, paskęs muzikoje. Lygiai tiek pat miestų bus užtvindyti Gatvės muzikos dienos ir kaimyninėje Ukrainoje.

Labai noriai prisijungusi prie Lietuvos kvietimo, Ukrainos GMD organizatorė, aktyvi visuomenės veikėja Olesia Korzhenevska siunčia Lietuvos gatvės muzikantams linkėjimus ir perduoda vietines nuotaikas.

„Jau trečius metus Kijevas prisipildo gatvės muzikos. Šiais metais užregistruota 170 vietų, kur gros muzikantai, tai yra tris kartus daugiau, nei praėjusiais metais. Džiaugiamės ir nujaučiame, kad gyvai groti prisijungs dar nemažas skaičius žmonių. Tiesa, tokia sėkmė nekeičia miesto valdžios požiūrio, tad gauti reikiamus leidimus būna tikrai sunku. Tik mūsų, entuziastų, tai nesustabdo. Po dviejų savaičių kasdieninio lankymosi atitinkamose institucijose negaunat dokumentų, parašiau trumpąją žinutę tiesiogiai Kijevo merui. Kitą dieną turėjome visus reikiamus parašus“, - linksmai dėsto O. Korzhenevska.

Tuo metu Lietuvos GMD komanda džiūgauja palankiu miesto valdžios požiūriu į gatvės muzikantus. Sprendimas leisti gatvės artistams rengti savo pasirodymus be leidimų tam numatytose miesto erdvėse, tikrai pagyvins miesto veidą. Tokią idėją palaiko ir svetainės www.madeinvilnius.lt komanda, kurie, pradedant Gatvės muzikos diena, kviečia visus žmones muzikuoti. Prie Lukiškių a. ir Vilniaus g. Coffee Inn tinklo kavinės bus pastatyti pianinai, kuriais bus galima groti visiems, kurie eidami į GMD pamirš pasiimti instrumentus. Šie ir dar keli pianinai, atsirasiantys ateityje, liks mieste visam šiltajam sezonui, kad Vilnius nuolat būtų pilnas muzikos.

Olesia iš Ukrainos GMD komandos pasakoja, kad Kijevas šventės dieną taip pat būna kupinas garsų. “Būna taip “tiršta”, jog norint praeiti vieną grojantį “tašką” Peizažo alėjoje, tenka sugaišti penkiolika minučių!”Su kiekvienais metais prie Kijevo prisijungiančių miestų vis daugėja, Ivano-Frankovskas ir Černovice šį kartą muzikantai ruošiasi itin aktyviai, pasigamino mobilią sceną - mikro autobusiuką, išpašytą graffiti piešiniais.

Vilniuje naujos idėjos, įgyvendinamos per GMD, taip pat labai laukiamos. Štai šeštadienį nuo 15 iki 17 val. vidiniame „Atviros Lietuvos fondo“ kieme (įėjimas iš Pilies g., tarp prancūziško knygynėlio ir „Čili pica“ kavinės) vyks „Legal Guns“ ir „Ledo Meistrų“ bendras projektas „Tirpstanti šlovės alėja“ kvies prisiminti ryškiausius, bet jau išėjusius, Lietuvos estrados atlikėjus. V. Kernagis, J. Miščiukaitė, S. Povilaitis, R. Janavičius ir A. Jarulis trumpam atgims originaliose ledo skulptūrose, kurioms pamažu tirpstant, „Gatvės Muzikos Dienos“ dalyviai ir renginio svečiai bus kviečiami užsukti pasiklausyti populiariausių šių atlikėjų kūrinių. „Tirpstanti šlovės alėja“, skirta pagerbti jau išėjusius Lietuvos scenos grandus, kurių muzika nepavaldi bėgančiam laikui. Ledinės atlikėjų skulptūros simboliškai ištirps, tačiau šių atlikėjų muzika išliks, įsiliedama į šiuolaikinės muzikos kontekstą.

„Smagu, kad atsiranda vis naujų iniciatyvų, tačiau GMD svarbios ne tik jos, gera ir tai, kad kai kurie dalykai išlieka stabiliai tie patys: Tibeto skveras su Rytų kultūrą palaikančiais muzikantais, Bernardinų soduose dainuojančiais folkloro mylėtojais, šauniais muzikų mokyklų mokiniais netikėtose miesto vietose ir finalinis bendras būgnų mušimas prie Centrinio pašto. Ateikite atrasti naujo arba nuolatinio GMD veido“, - ragina Gatvės muzikos dienos sumanytojas Andrius Mamontovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jooo

jooo  portretas
Tfuuu a tokių lietuvių ir haholų, toks tokia rado, dvi didžiausios korumpuotos vagių valstybės,to pasaulis dar nematė,ir netik ,bet ir daugiausia niekina nei savo tautas,o mano draugai pabėgo iš Ukrainos ir Rusija, nes banderos rytinėje dalyje žudo savus ukrus,ukrainiečiai begalinis iš savo gimtinės

cirkas. ...

cirkas. ... portretas
Visai Letuviai pasidarė. ......kvailių banda.......
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių