Lenkija skelbs 2011-uosius Miloszo metais

Lenkijos Seimo kultūros ir žiniasklaidos komitetas ketvirtadienį informavo parlamento pirmininką, kad 2011-ieji bus skelbiami Nobelio literatūros premijos laureato Czeslawo Miloszo (Česlavo Milošo) metais.

2011 metų birželio 30 dieną sukaks 100 metų nuo Cz.Miloszo gimimo.

Kaip rašo šalies naujienų agentūra PAP, komiteto rezoliucijos, kurią dar turės patvirtinti Seimas, projekte sakoma, kad "Miloszas buvo vienas iš didžiausių mūsų laikų rašytojų ir poetų, kuris visiems laikams įėjo į XX amžiaus Lenkijos ir pasaulio literatūrą, o savo kūryba peržengė kalbines ribas".

Jungtinių Tautų (JT) Švietimo, mokslo ir kultūros organizacija (UNESCO) jau įtraukė Cz.Miloszo šimtųjų gimimo metinių į ateinančių metų atmintinų dienų kalendorių.

Šeteiniuose netoli Kauno gimusio Cz.Miloszo metai bus minimi ne vien Lenkijoje, bet iš Lietuvoje, Jungtinėse Valstijose, Prancūzijoje, Kinijoje, Indijoje, Izraelyje, Rusijoje ir kitose šalyse.

Šia proga bus iš naujo išleisti rašytojo kūriniai; vyks konferencijos, diskusijos ir parodos. Atminimo renginiai vyks Krasnojarske, Vilniuje, Krokuvoje, Niujorke, San Fransiske ir daugelyje kitų miestų.

Jų kulminacija taps 2-asis Cz.Miloszo festivalis, kuris kitų metų gegužę vyks Krokuvoje.


Šiame straipsnyje: MiloszasLenkija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių