Ledo skulptorių dirbtuvėse – rekordinio dydžio vėtrungės gamyba

Į Klaipėdos Teatro aikštę trumpam grįžo žiema – čia įsikūrė kūrybinės ledo skulptorių dirbtuvės. Uostamiesčio menininkai siekia sukurti rekordinio dydžio vėtrungę.

Teatro aikštėje įsikūrę menininkai darbuojasi jau kelios dienos. Meistrai sako, kad šilti orai gerokai sunkina darbą, dėl kaitrios saulės prastėja ledo kokybė.

„Jis eižėja, atsiranda burbuliukai, iškilimai. Kai kali, nori kažkokį reljefą iškalti, jis įskyla daugiau, negu tikiesi“, – pasakoja menininkas Albertas Danilevičius.

Šilti orai pakoregavo ir menininkų planus kiekvienam sukurti po skulptūrą. Kadangi iš tirpstančių ledo luitų, kurių čia atgabentos 53 tonos, sunku išgauti smulkias detales, nutarta daryti tik dvi skulptūras – Teatro aikštę apjuosiantį žaltį ir rekordinio dydžio vėtrungę. Kad būtų pasiektas Lietuvos rekordas, vėtrungę keturi skulptoriai turi sukurti ne mažesnę kaip aštuonių metrų ilgio, dviejų metrų pločio ir pustrečio metro aukščio.

„Ledas buvo išpjautas prieš kokias 3 savaites. Mes bandėme ištaikyti patogesnę progą, o prieš tai orai buvo netgi ir šiltesni. Dabar jau nebebuvo kur trauktis ir turėjome arba išmesti ledą, arba padaryti [skulptūrą]“, – aiškina įmonės „Klaipėdos šventė“ direktorius Rolandas Žiubrys.

Ar pavyks klaipėdiečiams pasiekti rekordą, paaiškės po poros dienų. O tirpstanti vėtrungės skulptūra, pasak projekto organizatorių, turėtų atkreipti dėmesį į nykstančius ar jau prarastus kultūros objektus, pamirštas tradicijas ir net šiltėjantį klimatą.


Šiame straipsnyje: ledo skulptūrosparoda

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių